Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Усъвършенстване на Liliput 111113

(1/2) > >>

Lucky:
Здравейте,
Дядо Коледа получи поръчка за парен локомотив със звук. Аз като един образцов Дядо Коледа се заех сериозно със задачата и необходимите съставки са налице:
1. Локомотив Liliput 111113
http://www.reynaulds.com/products/Liliput/111113.aspx
2. Контролер и звук
54406 LokSound V4.0 Steam "Class 01", Gauge 0,H0
3. Парогенератор
Seuthe Dampfgenerator, Spur H0 ! 11
В упътването на локомотива е посочен точно този парогенератор като възможен за вграждане. Не се казва дали може да се ползва този контролер на Есу, но конекторите и стандарта съвпадат.
Тъй като не съм правил такава интервенция досега, а не искам да потроша нещо моля за помощ при сглобяването.
Предполагам, че контролера на Есу подлежи и на настройки, за които нямам необходимия хардуер.
От моя страна  :drinks:

Сaprycorn:
Има един малък проблем, на който не си обърнал внимание- локомотив 01.10 на Лилипут е трицилиндров, а ти си поръчал звук за двуцилиндрова 01. Разликата е, че за твоята машина трябва за един оборот на двигателните колела да се чуят 6 пуфкания, а декодера, който си поръчал пуфка само 4 пъти на оборот!

Vlado:
Като Яско спомена разликата в машината и звука за нея, се сетих как на Националната среща тая година Емо Стрезов и приятели коментираха моята 14-ка, съответно звука й:
При модулите сме и караме влакове, а аз, разбира се, предоволен от вида и звученето на модела се фръцкам с него, като ги каня да го пуснат, чуят и пр. В първия миг на потеглянето на машината обаче и тримата (Емо, Алберт и още един пич) в един глас възкликнаха, че звукът не отговаря и еди какво си се разминавало с еди що си... Бях като треснат и за един момент изражението ми сигурно е приличало на сгазена от камион мечка, но бързо се окопитих и с усмивка на уста започнах да се шегувам с тях, като продължихме заедно да се радваме на вида на чисто бг модела на парен локомотив. :)

mgirginov:
Ти пък кога видЕ сгазена от камион мечка :unsure: , а? Тя само да те чуе Бриджитката, ще видиш кон боб яде ли :fie:

Lucky:

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=3441.msg68522#msg68522 date=1323343522 ---Има един малък проблем, на който не си обърнал внимание- локомотив 01.10 на Лилипут е трицилиндров, а ти си поръчал звук за двуцилиндрова 01. Разликата е, че за твоята машина трябва за един оборот на двигателните колела да се чуят 6 пуфкания, а декодера, който си поръчал пуфка само 4 пъти на оборот!

--- Край на цитат ---
Благодаря за съвета. Това наистина не го знаех. Ръководех се единствено от BR01. Все пак доколкото знам този декодер може да получи подходящия звук, който се сваля от сайта на Есу и се зарежда в паметта. Стига някой да знае как се прави и какъв друг хардуер трябва.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия