Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
24 Май 2012, 18:37:03 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4
  Изпечатай  
Автор Тема: Ето и моята колекция - Ванката  (Прочетена 2225 пъти)
lubo_gumata
Сделки: (8)
Full Member
Публикации: 230

HO,4-5 еп.СЛИВЕН

Профил
« Отговор #15 -: 20 Декември 2011, 20:35:48 »

Браво, страхотна колекция си заформил
Активен
BaHkaTa
КЖМ - България
Сделки: (0)
Full Member
Публикации: 184

BDZ/DB/DR - София

Профил WWW
« Отговор #16 -: 24 Декември 2011, 01:25:28 »

Ето го главния виновник за това аз да бъда тук сега сред вас. Тази кутия ми мъти акъла последните 28 години бах мааму а бяхме млади  възмутен
Първият ми сет заслужен подарък по случай тръгването ми на училище и че бях приет в редиците на чавдарчетата. С чувство за изпълнен дълг и нескрита гордост носих синята връзка  Яху-у-у!

П.С. от тази кутия само релсите са здрави  Ще падна от смях! локомотива беше включен в ел.мрежата директно на 220в. череп след като ми се изхабиха батерийте Обезумя ли? . Ако някой може да ми намери кош и моторче да сподели усмивка
Активен
BaHkaTa
КЖМ - България
Full Member

BDZ/DB/DR - София

Профил WWW
« Отговор #17 -: 28 Декември 2011, 20:15:48 »

Предоставям на вашето внимание и втория ми сет на PIKO Jinior. Нямам никаква идея локомотива дали е модел или просто някаква играчка колкото да има сет усмивка. Все пак ще споделя впечатленията си за дизелака твърдя че това е най идиотския и в същото време уникален лок на пико който съм държал в ръцете си. Може би един от най безшумните поради липса на каквито и зъбни колела вътре. Задвижва се с два гумени ремъка директно от оста на моторчето просто велика инжинерна мисъл умник. Ускорява нереално бързо и естествено няма релси който да го задържат в пътя. череп Настъпиш ли го изправя завоя директно без да се замисли Ще падна от смях! Изхвърча като комета дори на най големите ми радиуси. Всичките ми локове на максимум скорост дишат прахта на този мъник а той си кара на има няма до 1/2 усилен от трафа. Тотално изродско  в несвяст

Активен
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки: (52)
Hero Member
Публикации: 1470

НО DRG II епоха София

Профил
« Отговор #18 -: 29 Декември 2011, 17:51:22 »

А имаш ли някаква концепция за бъдещото развитие на колекцията?
Активен
Adrian
Сделки: (151)
Hero Member
Публикации: 4519

Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. HO София

Профил WWW
« Отговор #19 -: 29 Декември 2011, 17:53:53 »

край , до тук бяха ласките...захапаха го  мускулест
Активен
BaHkaTa
КЖМ - България
Full Member

BDZ/DB/DR - София

Профил WWW
« Отговор #20 -: 29 Декември 2011, 18:29:12 »

Продължавам напред с представянето на колекцията ми. Следващите 3-ти, 4-ти и 5-ти сетове придобити в периода 1985 - 1987. Парния DR лок е бая раздрънкан има нужда от реставрация. Но вагоните си ги бива като допълнение към NS лока. Електрическия е изключително запазен. Даже почти не е играно с него. Пускан е може би 4 5 пъти за по 10 мин. Общо взето след 87-та с малко по-друг акъл съм гледал на влакчетата и съм си ги пазил много. Все пак преминаваме в Експерт серията  Яху-у-у!

Активен
BaHkaTa
КЖМ - България
Full Member

BDZ/DB/DR - София

Профил WWW
« Отговор #21 -: 29 Декември 2011, 18:57:36 »

Не съм си наложил "ограничение" да събирам в определена епоха или администрация. Харесвам влаковете като цяло. Ако нещо ми хареса си го купувам. Европейски, американски, азиатски модели от всичките има какво да се види. В този ред на мисли действително е трудно да се направи силна колекция. Обема информация е прекалено много пък и финансовото изражение на въпроса също си казва думата усмивка  При тази смесица от влакове които имам направата на макет е трудно постижение от към ландшафт и архитектура както и коловозното развитие по макета естествено. Бъдещият ми макет ще бъде за забавление да си карам влакчетата по него. Аналогово да си бръмчат старите "парни" машини, цифрово по-модерните влаци. Може би като представя всичко налично което имам ще ми дадете наклон към епоха (тук хич ме няма) и администрация за в бъдеще. Почитам и българските железници. Бих искал да събера и повече модели на БДЖ. Относно композиции си падам повече по дългите товарни влакове усмивка

Еми това за сега като допълнително инфо към моя профил. Пак ще коментираме а сега тръгвам към "терасата" айде до скоро  Наздраве!
Активен
ogiegp
Сделки: (11)
Jr. Member
**
Публикации: 96

НО Пловдив

Профил
« Отговор #22 -: 29 Декември 2011, 19:55:05 »

Това "идиотско" локомотивче ми е и на мен голяма слабост.С точно такъв сет са започнали нещата и у нас.Наследих го от брат ми.Този мъник наистина е много симпатичен и бърз.За съжаление моя е отлетял в неизвестна посока преди известно време.Нещо не са се разбрали се мама,кой ще живее с нея в дома и тъжен
Въпреки това е останал в сърцето ми.Пази си го Ванка,каквото и да Ти говорят.Скоростта му наистина много зависи от ластика и дължината му.Експериментирай смело Одобрявам!
Активен
BaHkaTa
КЖМ - България
Full Member

BDZ/DB/DR - София

Профил WWW
« Отговор #23 -: 30 Декември 2011, 13:56:57 »

Тъй като вече споменах че си падам по товарните влакове и за да отговоря по-точно на въпроса на Ясен за концептуалното развитие на колекцията ми мисля през следващата 2012 г. да добавя още две американски композиции усмивка

Първата е на Норфолк Саутерн обслужващ изцяло нуждите на електроцентрала PP&L (Pennsylvania Power & Light) в град Allentown щат Пенсилвания осигуряващ всекидневно 18,000 тона въглища. Линията от мините до централата минава през планината Allegheny където на помощ се прикачат още два помощни локомотива отзад да бутат композицията от 130 вагона докато отпред други 4 локомотива теглят огромната тежест. Интересен факт е че по време на WWII германците са планирали да бомбардират линията като са имали за цел да осъкатят производството в тежката индустрия и машиностроенето, но не са успяли да прекъснат снабдяването с въглища за централата и леярните (по онова време).

Другата композиция е на Юнион Пасифик който е хладилен влак транспортиращ плодове и зеленчуци от плантациите в Wallula, Washington до Schenectady, New York. Линията е сравнително нова и няма значима история. Интересното тук е че това е товарен експрес. Тъй като плодовете и зеленчуците не са трайна стока и композицията от 150 хладилни вагона има точно 5 дни да извърши доставката през цяла северна америка изминавайки разстояние от 4,345 километра.
« Последна редакция: 31 Декември 2011, 19:25:45 от BaHkaTa » Активен
ogiegp
Сделки: (11)
Jr. Member
**
Публикации: 96

НО Пловдив

Профил
« Отговор #24 -: 31 Декември 2011, 15:01:02 »

Тази хладилната композицийка /150 вагона/ ме заинтригува ,ще я търся май и аз да я видя Одобрявам! Дай малко повече инфо моля Моите уважения! Моите уважения! Моите уважения!
Активен
refil
Сделки: (10)
Sr. Member
Публикации: 426

ТТ-ЕКСПРЕС

Профил
« Отговор #25 -: 31 Декември 2011, 18:11:50 »

Интересен факт е че по време на WWII германците са бомбардирали линията като са имали за цел да осъкатят производството в тежката индустрия и машиностроенето, но не са успяли да прекъснат снабдяването с въглища за централата и леярните (по онова време).
Цитат

Само,че този факт НЕ Е ВЕРЕН.Германия не е бобмбардирала САЩ през ВСВ. Моите уважения!
« Последна редакция: 31 Декември 2011, 18:21:23 от refil » Активен
Vlado
КЖМ - България
Сделки: (2)
Hero Member
Публикации: 3685

HO | IV, V, VI | БДЖ София

Профил WWW
« Отговор #26 -: 31 Декември 2011, 18:14:42 »

Интересен факт е че по време на WWII германците са бомбардирали линията като са имали за цел да осъкатят производството в тежката индустрия и машиностроенето, но не са успяли да прекъснат снабдяването с въглища за централата и леярните (по онова време).

Само,че този факт не е верен.Германците НЕ СА Бомбардирали САЩ през ВСВ Моите уважения!

Аз също се присъединявам към това мнение - германците никога не са бомбардирали САЩ през ВСВ. Единствено съм чувал, а по NatGeo и виждал черно-бели филмови кадри, че са достигали с подводниците си току до американските пристанища (градове), например Ню Йорк.
« Последна редакция: 31 Декември 2011, 18:16:45 от Vlado » Активен
BaHkaTa
КЖМ - България
Full Member

BDZ/DB/DR - София

Профил WWW
« Отговор #27 -: 31 Декември 2011, 20:08:12 »

Привет на всички. Отностно поста ми по-горе грешката е вярна. И понеже заради една изпусната дума в превода стана катастрофа та ще поясня отново. Германиците никога не са бомбардирали Америка. Планирали са да нанесат удар върху няколко стратегически цели на териротията на щатите. В допълнение ако германците не са планирали такъв удар то тогава не би стартирал и финансира проект на Военното министерство на Нацистка Германия с кодово име Amerika-Bomber.

Исках да наблегна на важността на въпросната линия, че е била от голямо значение както тогава така и в днешни дни. Написах съвсем кратко описание за двете композиции, за да имат лице а не да са "просто някакви влакове".

След поста на pach коригирах написаното в следващия си пост и благодарих на Пламен (pach) за това че ми обърна внимание и своевременно поясних че съм сбъркал и съм изкривил историята в грешна посока. Очевино е обаче че той не умее да прави забележки по нормален начин а подходът му определено ме издразни демонстрирайки завидна подигравателност от която произлезе цялата тази каша с намесване на модератори, триене на постове и раздаването на банове.

Всеки може да сбърка в крайна сметка, поправете го не му се подигравайте, защото утре може Вие да сбъркате.
Този дебат искрено се надявам да е последен и от тук на сетне да си представя колекцията усмивка Благодаря още веднъж.

Активен
CaLLlo
Сделки: (13)
Hero Member
Публикации: 1985

Dampf Ep. 1 & 2 bis ÜK

Профил
« Отговор #28 -: 01 Януари 2012, 02:15:55 »

Ванката, откъде изкопа тоя уникат  150.Y.1993 SNCF Gützold/Piko

Това у нас не е идвало никога ... както и чехска 130-ка ... а гледам там и френска 55-ца ...

На едно място мернах "Париж" ... разкрит си ...  голяма усмивка         
Активен
BaHkaTa
КЖМ - България
Full Member

BDZ/DB/DR - София

Профил WWW
« Отговор #29 -: 06 Януари 2012, 18:19:47 »

Тази хладилната композицийка /150 вагона/ ме заинтригува ,ще я търся май и аз да я видя Одобрявам! Дай малко повече инфо моля Моите уважения! Моите уважения! Моите уважения!

Ами предоставям ти едно 45 минутно филмче по темата. 4-ти епизод от поредицата Екстремни Влакове което го даваха по History Channel. Нямам субтитри за жалост.
http://hobbyshop-bg.com/gallery/showimg.php?file=/videos/Extreme%20Trains/E4/Extreme.Trains.S01E04.DVDRip.XviD-OSiTV.avi Друга информация можеш да намериш под името "Produce Express" или "Ice Cold Express"

Ванката, откъде изкопа тоя уникат  150.Y.1993 SNCF Gützold/Piko
Това у нас не е идвало никога ... както и чехска 130-ка ... а гледам там и френска 55-ца ...

На едно място мернах "Париж" ... разкрит си ...  голяма усмивка

Повечето от старите ПИКО влакове са ми носени от чужбина, като тази 52-ка с конденз тендер от която не са произведени много бройки също и чешката Т679.2 от която е сглобен юбилейния син седмак 07.1917 усмивка
Но както вече забелязах си разгледал галерията ми преди да ги представя един по един усмивка Лошо няма усмивка
Активен
Страници: 1 [2] 3 4
  Изпечатай  

Отиди на: