Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

От диорами към макет. Бавно но славно :)

(1/2) > >>

BaHkaTa:
Макет все още нямам. Ще ви покажа 3 диорамки във витрината. Събота и неделя се позанимавах да електрифицам 2 постройки и направо си пуснах таралеж в гащите с идеята да подмения всички крушки на ел. стълбовете със светодиоди за SMD монтаж. Трудоемко но го направих. Сега стълбовете светят като луминисцентни лампи. Доволен съм.

Ето и малко линкове към снимките. Най горе ЖП гара с 3 колвоза. Средата товарно депо и автопарк с пътно стройтелна техника и подбивна машина. Най долу са няколко лични проекта от картон, стиропор, пластмаса и дърво.

http://hosting.zb5.net/hobby/layout/

Adrian:

Вълнуващи първи стъпки ...главата е 'чиста' откъм епохи , администрации , стандарти , дигиталност ...сърцето е щастливо от играта ... а тъмните сили са още в зародиш ... те не спят , а

набелязват  :blind:

hristo_t:
Диограмите изглеждат много добре.Аз също съм им голям почитател. Дори имаме и същата витринка, само че там жена ми си е направила нейни диограми с чаши и снимки! :angry:

mitko0888:
Направо класика. Piko 80-2101  :good:

BaHkaTa:
Това със сигурност е най стария паровоз който имам. Даже има кратка история. Спомен ми е от дядо ми. Купен е преди аз да се появя на бял свят. Така казва баща ми. Модела не е особенно детайлен, но като се има предвид че е от бакелит от ерата на първите модели далече преди да се използва пластмасата им е простено. Тежи майка си и баща си, бакелит и железо да искаш. Някой знае ли всъщност от коя година PIKO произвеждат модели. Никога не съм се интересувал. С Жоро веднъж го дискутирахме този лок в магазина на Кирил и Методий. Нещо около 1970-75та година ще да се върти си мисля аз, но може и по-стар да е. Никаква идея нямам. Предполагам ще ви е интересно да разберете и вие.

Лока беше намерен в един от старите куфари на дядо. Онези мокавени едни такива с метален обков по ръбовете. Доста години е откарал в мазето на къщата и доволно си е ръждясвал необезпокояван. Слънцето е изгряло отново за него в един хубав пролетен ден на 83-та когато комунистите са ни съборили къщето и са ни дали оборотно жилище докато се построй новия жилищен блок. При великото преселение баща ми попада на находката. Аз го получавам в ръцете си година по-късно. Оригинална кутия няма. Картона се саморазпадаше при допир. Това помня много добре. Хартията се беше яко олепила даже "интегрирала" по всички части на локомотива. Но тогава първолак съм бил не съм разбирал от механизирани играчки. В момента е напълно работещ след абсолютно пълно разглобяване и почистване от ръжда. Някъде имам снимка с номерирани части. Ако помня добре до 92 ги бях номерирал. Хубава машинка е пък си носи и историята и спомена със себе си. И е ценна за мен не само като модел. Знам ли може да го предам някой ден на бъдещият ми наследник  ;D

П.С. Ще му постна качествени снимки в другата тема.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия