Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Цветови схеми на подвижен състав.
widowmaker:
Понеже в новата тема Пламен е в началото, да вземе да я преименува на "цветова схема на подвижен състав".
pach:
--- Цитат на: widowmaker link=topic=3469.msg69143#msg69143 date=1324466403 ---Понеже в новата тема Пламен е в началото, да вземе да я преименува на "цветова схема на подвижен състав".
--- Край на цитат ---
:good:
"Цветови схеми на подвижен състав"
:ok: :download:
widowmaker:
Анджак!
Ето малко пруско инфо:
http://www.lbforum.com/RAL_KPEV.pdf
pach:
А ето и малко саксонско инфо (за цветовете):
http://www.hafenbahnhof.de/vorbild/farben/sachsen/farben_sachs_version.htm
ПП.Впрочем тук (горния линк) има освен това и цветовете на сигналите (семафори)
и униформи от тази част (Саксония) на първа епоха. :yes:
BaHkaTa:
Абе ние каква я мислехме а тя каква стана :) Мен не ми се дискутираше в първия ми пост редицата причини за коренно резличните снимки. Източник на светлина, температура на светлиния източник, светло-отражаемост на обектите, светло-поглъщане на обектите, измервателната система на апарата, типа на обектива с какви лежи и т.н. Най лесния начин за избягване на подобни проблеми е като се снима с професионална техника. Специални обективи с дифракторна оптика, която намалява хроматичните абераций и винетирането. Светлинни източници като прожектори или "чадъри". Синхронизиране на светкавиците по първо или второ перде на затвора на фотоапарата. Отлетяхме твърде високо вече. Цветова дисперсия при фотографията е нещо с което всеки фотограф се е борил. Всичко казано до момента засяга само заснемането, но не и визуализирането :) А там най лесно се прилага както каза
--- Цитат на: widowmaker link=topic=3469.msg69119#msg69119 date=1324401065 ---Ей за това се снима в RAW формат.
--- Край на цитат ---
, баланса на белия цвят определя цветовата температура на останалите. Отделно в RAW ако се налага се обработва всеки канал отделно. Обаче шапка ви свалям много сте погълнати от хобито. Големи сте изтрещелки всичките без да се засягате, направо си ме кефите. Тръгнахме от позата на "Пенчо" дето държал апарата с лявата ръка вместо с дясната и снимал на криво щото смигнал в тоя момент и до къде стигнахме до бояджиския цех и номера на диоптъра на "Генчо" който е трето поколение железничар и за който не е потвърдено дали е далтонист или не :)
Айде спирам че то ще стане материал за дисертация направо ::)
Поне знаем със сигурност че боята е зелена :lol: айде наздраве от мен :drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия