Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
24 Май 2012, 18:37:53 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3]
  Изпечатай  
Автор Тема: Цветови схеми на подвижен състав.  (Прочетена 737 пъти)
niki
КЖМ - България
Сделки: (15)
Hero Member
Публикации: 780

Н2О & импровизирам),София

Профил
« Отговор #30 -: 23 Декември 2011, 15:13:52 »

Как  помага на темата? май наистина не четеш, това , което ти казвам е следното. Цветове  има , които използват фирмите, и той е еди кой си, за еди коя си епоха, за еди кой си лок, вагон и тн. въпроса е , че няма абсолютни стойности, и всеки път ще са различни снимките, респективно цветовете, и го казвам това, защото реално темата се измести от Реалните цветове, към това как  са представени тука, тоест колкото и да се калибрират мониторите погрешно е да се търси унифициране в изображенията/постовете, всеки снима различно с различен апарат, различна светлина, това и Дани ти го написа, за цветната температура  и тн. тоест задълбаването точно в тази посока е безкрайна спирала и напълно ненужно. Темата  ако държиш на формулировката  и , има полза от схемите , които пусна Дани, /не всеки има скали  по RAL /  и да се изровят цветовете които са се използвали реално на времето и тези, които сега ползват производителите. И  още нещо повярмай ми виждал съм схеми / не точно за локове/ , където хората са задали абсолютно точни параметри , не само за цветовете, а и за това, къде, как, може да се  използват, и още по-важно- разграничение- ако се боядисва дърво, е един цвят, ако е мател е друг цвят/ разбирай нюанс/ Наздраве! П.П . за  материалите имам пред вид следното, - пластмасата, която се използва  от фирмите , преи 15, 10 5  години  и сега е различна, дори и една боя да се положи, ще има разлика в нюанса, заради  съхнене, дълбочина на попиване и тн, по конкретно няма как да се каже Наздраве! А за разликата ,между  CMYK  , RAL,  там проблема е друг- примено  трябва да направиш бордо, пишеш  му 30% жълто, 95% червено, 90% синичко, 5% черно, и си казваш ок, съм, обаче, това става само за печат, по pantone,  бъркат се от  точното означение cmyk . сега идва момент да бъркаш боя  не за печат а за боядисване, там се ползва основа, бяло и прозенти пигменти, принципа е друг, на пак  има разлики  и да забъркаш  по едни проценти, но от различни производители на боя, та пак казвам, не търси унифициране, а точно обратното, на конкретен проблем, рещенията са строго индивидуални Наздраве!
« Последна редакция: 23 Декември 2011, 15:34:35 от niki » Активен
niki
КЖМ - България
Сделки: (15)
Hero Member
Публикации: 780

Н2О & импровизирам),София

Профил
« Отговор #31 -: 23 Декември 2011, 15:32:30 »

Как  помага на темата? май наистина не четеш, това , което ти казвам е следното. Цветове  има , които използват фирмите, и той е еди кой си, за еди коя си епоха, за еди кой си лок, вагон и тн. въпроса е , че няма абсолютни стойности, и всеки път ще са различни снимките, респективно цветовете, и го казвам това, защото реално темата се измести от Реалните цветове, към това как  са представени тука, тоест колкото и да се калибрират мониторите погрешно е да се търси унифициране в изображенията/постовете, всеки снима различно с различен апарат, различна светлина, това и Дани ти го написа, за цветната температура  и тн. тоест задълбаването точно в тази посока е безкрайна спирала и напълно ненужно. Темата  ако държиш на формулировката  и , има полза от схемите , които пусна Дани, /не всеки има скали  по RAL /  и да се изровят цветовете които са се използвали реално на времето и тези, които сега ползват производителите. И  още нещо повярмай ми виждал съм схеми / не точно за локове/ , където хората са задали абсолютно точни параметри , не само за цветовете, а и за това, къде, как, може да се  използват, и още по-важно- разграничение- ако се боядисва дърво, е един цвят, ако е мател е друг цвят/ разбирай нюанс/ Наздраве! П.П . за  материалите имам пред вид следното, - пластмасата, която се използва  от фирмите , преи 15, 10 5  години  и сега е различна, дори и една боя да се положи, ще има разлика в нюанса, заради  съхнене, дълбочина на попиване и тн, по конкретно няма как да се каже Наздраве! А за разликата ,между  CMYK  , RAL,  там проблема е друг- примено  трябва да направиш бордо, пишеш  му 30% жълто, 95% червено, 90% синичко, 5% черно, и си казваш ок, съм, обаче, това става само за печат, по pantone,  бъркат се от  точното означение cmyk . сега идва момент да бъркаш боя  не за печат а за боядисване, там се ползва основа, бяло и прозенти пигменти, принципа е друг, на пак  има разлики  и да забъркаш  по едни проценти, но от различни производители на боя, та пак казвам, не търси унифициране, а точно обратното, на конкретен проблем, рещенията са строго индивидуални Наздраве!
Активен
pach
Сделки: (22)
Hero Member
Публикации: 7494

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,

Профил WWW
« Отговор #32 -: 23 Декември 2011, 16:02:14 »

Бе то аз чета!!! И Дани,  и теб, и Митко!!!
 Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях!

Ама има една основна грешка при мен - още не съм запразнил ( Наздраве!).
За последният ти пост, не схващам с какво мойте съждения противоречат на темата?

Ама спирала била...че то и живота е спирала, но важното е да е насочена нагоре!!! умник

А от твоя пост само разбрах, че не бива да влизам(е) в спиралата!!! Категорично не!

Ми тогава как ще се развиваме и ставаме по-добри, моделисти, хобисти и т.н.
Добиването на нови знания (поне за мен) винаги е по изкачваща се спирала.
 айкидо read бета ...  ...  ...   айкидо read бета ... ... ...  айкидо read бета

Темата ще я продължим в следващата година, като свършат мезетата и прасетата,
виното и ракия, та да стане все пак нещо от нея!

Наздраве! Наздраве! Наздраве! Наздраве!  Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях!

Активен
mitko0888
Сделки: (16)
Sr. Member
Публикации: 323

H0, еп. II, III, IV, София

Профил
« Отговор #33 -: 05 Февруари 2012, 17:39:34 »

Тази таблица на някой може и да му е полезна. Публикувана е към 195 и някоя година.

Активен
CaLLlo
Сделки: (13)
Hero Member
Публикации: 1985

Dampf Ep. 1 & 2 bis ÜK

Профил
« Отговор #34 -: 05 Февруари 2012, 19:14:30 »

Това е за DB епоха 3.
Активен
Страници: 1 2 [3]
  Изпечатай