Автор Тема: Откраднаха локомотивчета на германец в с.Черноморец  (Прочетена 11384 пъти)

Tatcho

• Trade Count: (17)
  • Sr. Member
  • Публикации: 308
  • Рейтинг: 29
  • БДЖ, DB, Privat Bahn
« Последна редакция: 26 Декември 2011, 16:41:06 от Tatcho »

niki

• Гост
  • Trade Count: (0)
 Няма начин да е случайно.

gregary

• Trade Count: (37)
  • Hero Member
  • Публикации: 2043
  • Рейтинг: 1437
  • SBB, BLS, RhB, DB, БДЖ
Много неприятно! :nono: :angry:
...нещо снимката ми се струва че е правена в нашия клуб,но паралюбителите да кажат... :scratch_ones_head:

TheJackal

• КЖМ - България
  • Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 1710
  • Рейтинг: 159
  • ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR
Хм! Днес, цял ден се чудя, защо колегите от почти всички бургаски медии ме питат колко струва един макет, колко струва един локомотив, и прочие. Ето каква била работата! И аз имам чувството, че е снимано в клуба. Луда работа, сефте чувам за такива неща в моя район, и то само на 27 километра от Бургас - село Черноморец.  :yes:

Снимка от макета на собственика на откраднатата колекция:

Благодаря на колегите от информационният сайт http://www.besove.bg/

http://www.besove.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/31059/%D0%9E%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-50-%D1%85%D0%B8%D0%BB-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%86
« Последна редакция: 26 Декември 2011, 18:01:25 от TheJackal »

hristo_t

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 534
  • Рейтинг: 1
  • H0 - IV DR/DB Бургас
Сутринта бабата се ровеше в нета и ми прочете за този германец. Като ме попита дали имат някаква стойност тези макети. Отговорих и горе-долу 30 000 - 40 000 лева. Не ми повярва. А аз да не предполагам че толкова близо до Бургас съществува такава колекция.
Жалко за нея. Вероятно крадците са знаели какво задигат. За човек който и представа си няма от хобито - това са обикновени играчки.

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!

Това със сигурност е снимано в клуба и то от Марио Гиргинов, чийто собственик е тоя красавец.

Жалко за колекцията на германеца. Дано я намерят. Предвид малкия пазар за такива неща у нас всички ние трябва да сме много бдителни за отправени ни съмнителни предложения, обяви и поява на супер активни нови и непознати индивиди! И своевременно да съобщаваме в полицията ако са налице такива. :(
« Последна редакция: 26 Декември 2011, 18:27:04 от Vlado »

emilchaushev

• Hero Member
  • Публикации: 1464
  • Рейтинг: 542
  • N scale 1:160- реален моделизъм
Според мен журналята просто са ровили из нета за каква да е снимка.. Дориме съмнява ще и снимката на макета е от самия макет... Кой знае от кой руски сайт са я гепили... Както са направили и сус снимката на Марио...

BTW как седи въпроса с авторските права.... На всико публикувано във форума.. Предполагам че всики права са на оранизаторите на форума...

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
За снимката - да, кой знае откъде са я намерили. И понеже е тематически свързана със събитието, са я използвали. Толкова!

А относно авторските права носител си остава авторът на снимката и т.н. продукт и никой друг. Сайтът няма как да придобие това право, защото това първо никъде не е упоменато, а и няма да е справедливо.  В точка 1.17. от Правилата на форума има ограничения, но те са от друг характер.
« Последна редакция: 26 Декември 2011, 18:53:23 от Vlado »

mill

• Гост
Скоро откраднат/в София/ Никон с обектив на обща стойност около7,000лв.,благодарение на фотофорума и соц.мрежа бе оставен на рояла в Пловдивския драматичен театър :swoon: след 1,5мес.Така,че който ги е откраднал мисля че няма голям шанс да ги продаде .
Лично аз ще следя в БГ обявите за продажби на подвижен състав и при 1-а възможност ще уведомя съответните органи :angry: :angry: :angry:

Марио Евстатиев - БЛФ

• Гост
Ще пуснем заемка и в "ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ВЕСТНИК" в брой 1/2012 г, който ще излезе на 02.01.2012 г. Според мен също, кражбата е целенасочена или просто този, който е правил обира е знаел що-годе колко пара може да "гушне" от машините.

TheJackal

• КЖМ - България
  • Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 1710
  • Рейтинг: 159
  • ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR
Според мен е циганска работа и в най - скоро време ще се появят, ако вече някой не им се радва за 300 - 400 лева. Позната до болка история. :yes:

CaLLlo

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2604
  • Рейтинг: 202
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK

Мен ме кефи терминологията журналистическа:

Цитат

... кражба на около 100 макети на локомотиви ...

Начи са откраднати техни макети, а не самите локомотиви  ;D ...

n_sirakov

• Гост
има голяма вероятност да бъдат намерени и в някоя заложна къща в Бургас или в някои онлайн търг след време

toniemi

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 4818
  • Рейтинг: 648
  • Направи си сам и ще ти олекне! HO,Z Само БДЖ
Това е риска от популяризирането на хобито ни.Веднага гадовете ще търсят и такива неща!
Единственият отпор срещу това ще е липсата на пазар у нас и нашата задружност,ако някой ни предложи покупката им!Но ибея...!Скоро разбиха и нашата ключалка...добре че не са влизали.....!Нямам стойностни неща ама за самоделките.....ще ми е по-мъчно от нещо което мога да си го купя.

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
Пазарът е малък и това донякъде е добре в този случай. Тъй че появят ли се съмнителни неща, не бива да мълчим! Защото с активността си може да угасим скоропостижно желанието на разни мераклии да превърнат кражбата на жп модели в свой печеливш бизнес. Аре па да не е техното, а!!!  :angry: