Автор Тема: Контактна мрежа  (Прочетена 102043 пъти)

bdz43r

• Trade Count: (5)
  • Hero Member
  • Публикации: 1025
  • Рейтинг: 272
    • bgrail.info
Re:Контактна мрежа
« Отговор #75 -: 27 Ноември 2011, 16:04:37 »
Има, но са много малко.
В Подуяне-разпределителна южния обходен коловоз е с такива. И на други места съм мяркал, но са все изолирани случаи.

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #76 -: 27 Ноември 2011, 17:28:52 »
Цитат на: bdz43r link=topic=349.msg68031#msg68031 date=1322402677
Има, но са много малко.
В Подуяне-разпределителна южния обходен коловоз е с такива. И на други места съм мяркал, но са все изолирани случаи.

При проучването ми преди да започна да електрифицирам макета стигнах до подобни констатации. Но... "нищо не плаши душите наши" - реших, че това ще е необходимият компромис, изобщо за да проимам контактна мрежа. И се захванах! Резултатът се вижда в един от предишните ми постове... ;)

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #77 -: 27 Ноември 2011, 17:31:10 »
Развали макета, ей... Никъв рИализЪм...  :spiteful: :lol: :lol:

mitko0888

• Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 2437
  • Рейтинг: 1036
  • H0, еп. I, II, III, IV, София
    • Снимките ми ...
« Отговор #78 -: 27 Ноември 2011, 19:29:23 »
Цитат на: bdz43r link=topic=349.msg68031#msg68031 date=1322402677
Има, но са много малко.

Благодаря

liro4605

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #79 -: 27 Ноември 2011, 19:52:02 »
Търсих доста една черно бяла снимка на гара София при откриването на електрификацията.Там ми се струва че бяха такива стълбовете но докато не я намеря не споря.Явно са използвани при направата на първата ел. линия у нас.Другаде освен в частъка София-Пловдив не се сещам да има такива.По ел мрежи даскала ни обесняваше че металните са с много по добри характеристики.

Сега се сещам и нещо друго дето ни казваше.При електрификацията на 4та линия от Михайлово към Гита (гарата на рудника-съответно всичко отдоло е в тунели) при изкопаването и пускането на стоманобетонните стълбове същите изчезвали в подземния свят.  :scratch_ones_head: :resent:

taert

• Гост
« Отговор #80 -: 29 Ноември 2011, 16:01:02 »
Аз не разбирам много, но на Владо контактната мрежа много ми прилича на тази тук.

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #81 -: 29 Ноември 2011, 16:22:34 »
В гарата е същата, да! Става въпрос обаче за стълбовете в междугаровия участък, които са далеч от тези, използвани по нашата жп мрежа с малки изключения, посочени в горните постове.

taert

• Гост
« Отговор #82 -: 29 Ноември 2011, 16:38:53 »
Около гара Бяла (не съм много сигурен) докъдето можех да видя и коловозите си продължаваха с такива метални стълбове като на поста по-горе. Там обаче не можах да снимам. А снимките са от място на 10-на километра от Русе, където вече са смесени, на 5-6 бетонни стълба има 3-4 метални.

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #83 -: 29 Ноември 2011, 17:04:03 »
В действителността има различни изпълнения, но е факт, че по нашата жп мрежа преимуществено се използват стоманобетонни стълбове и само по изключение метални.
По отношение на хобито - производителите на контактна мрежа не произвеждат дори подобни на нашите железобетонни стълбове и затова трябва да се правят компромиси. В моя случай изборът ми се спря на железни стълбове, които у нас все пак някъде се срещат, пък дори и в участък от един километър в разпределителна гара. Но... когато няма бира и конякът е бира...  :)
Изходът от тази патова ситуация е стълбове самоделка, каквато е и темата, от която по моя вина безкрайно се отклонихме...  :sorry:

lubomir

• Гост
« Отговор #84 -: 01 Декември 2011, 09:17:55 »
Цитат на: Vlado link=topic=349.msg68120#msg68120 date=1322579043
В действителността има различни изпълнения, но е факт, че по нашата жп мрежа преимуществено се използват стоманобетонни стълбове и само по изключение метални.
По отношение на хобито - производителите на контактна мрежа не произвеждат дори подобни на нашите железобетонни стълбове и затова трябва да се правят компромиси. В моя случай изборът ми се спря на железни стълбове, които у нас все пак някъде се срещат, пък дори и в участък от един километър в разпределителна гара. Но... когато няма бира и конякът е бира...  :)
Изходът от тази патова ситуация е стълбове самоделка, каквато е и темата, от която по моя вина безкрайно се отклонихме...  :sorry:
Защо бе Владо, и Висман и Сомерфелд правят бетонни стълбове:
Viessmann

Sommerfeldt:

Аз лично харесвам сомерфелдските повече, пък и са най.близко до нашите

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #85 -: 01 Декември 2011, 09:39:14 »
На Sommerfeldt не са лоши, но аз харесвам Viessmann (според мен най-доброто, което в момента се предлага на пазара). А посочените от теб бетонни стълбове на Висман, както и всички други произведени от тях са далеч от нашенската истина. Затова метални стълбове. Не са лоши! И много добре стоят на макета...  
Виж:

:spiteful:
« Последна редакция: 01 Декември 2011, 09:49:04 от Vlado »

jopeto

• Trade Count: (16)
  • Hero Member
  • Публикации: 1354
  • Рейтинг: 211
« Отговор #86 -: 01 Декември 2011, 12:06:37 »
Ауууу ! Тоя, дето е като шпилка ми дава страхотна идея за мрежата в тунела ! :thank_you:  Исакте ли да видите резултата от железорешетъчен !? Проблема, е че го счупих, иначе основота дава представа какво  е било. Трябваа да поработя по здравината като ми остане време. 

bdz43r

• Trade Count: (5)
  • Hero Member
  • Публикации: 1025
  • Рейтинг: 272
    • bgrail.info
« Отговор #87 -: 01 Декември 2011, 12:37:49 »
Ето една мрежа в тунел:

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #88 -: 01 Декември 2011, 12:52:45 »
ТЕ тОя обтегач, направо ме разбива!!!
Супер направено!!!
 :hi: :clapping:

jopeto

• Trade Count: (16)
  • Hero Member
  • Публикации: 1354
  • Рейтинг: 211
« Отговор #89 -: 02 Декември 2011, 17:47:12 »
Това е от на чеха сайта ! Много е добър, провъзгласил съм го за бог него!