Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection

Колекцията на Gogo55

(1/15) > >>

Gogo55:
Ето и моята скромна колекция.Подарък ми е от дядо Мраз през 1979г. С тези две влакчета на PIKO и около стотина релси съм си играл успешно до 1984г. след което съм отишъл в кръжока по авиомоделизъм в ОСО и така се е случило че от 84г. до сега хобито ми беше само летящи радиоуправляеми авиомодели.Преди около петнаисет двайсет дена обаче времето беше лошо сняг вали и т.н. не ставаше за литкане, а аз се мотах из къщи и се чудих каква щуротия да сътворя.Така се роди идеята да извадя старото добро влакче и да започна да увеличавам влаковите си композиций, като им направя и макет. Свободна стая се намери веднага-бившата ми детска стая която от 20г. стоеше празна. Веднага се намериха и две разтегателни маси плюс две парчета кнауф и получих плоскост с размери 4,2х0,8м. на която разпънах наличното оборудване. След това последва десетдневно яко четене - огромно благодаря на колегата Best Ripper че се е погрижил и е качил в нета за свободно дърпане достатъчно количество книги и информация за това наше хоби. И логичния завършек от началото на новото хоби беше да се регистрирам и тук.

niki:
 :good:

Gogo55:
През изминалите десетина дена прочетох почти целия форум, и благодарение на темата купува продава направих няколко сделки с членове от форума и успешно увиличих с малко колекцията. От хобиленда накупих малко къщички за бъдещия макет. Реших че тя трябва да бъде само от влакчета на фирмата PIKO и да е около ІІ и ІІІ  епоха, а за администрация ще се стремя да е основно DR. Това решение взех защото имам такива модели налични, и просто трябва да ги увеличавам,а за администрацията защото същата добра и стара фирма PIKO продава всякакви къщички който основно са си нейна администрация. Относно макета-стаята в която ще бъде е с размери 3,3х4,2м. и е нацяло на мое разположение само и единствено за това хоби. Макета още го бистря теоретично като всеки ден добавям, или махам по някой елемент. След като се избистри и стане факт теоретично ще го направя и практично.За сега по снимката най-доло е с размер 3х1,1м. като най в ляво над тунелите ще има планина, по средата вътре в кръга малък град/село/, и най в дясно малко езеро с една две вилички на брега му. Приемам всякакви идей за подходящ макет който да може да се събере в стая с дадените размери 3,3х4,2м.

mgirginov:
Добре дошъл! :drinks:
Снимките не се отварят. Всички фирми произвеждат DR администрация. PIKO е най-калпавата. Фрашкано е и с онлайн магазини:
arteprima.eu
reynaulds.com
ebay.de
conrad.de
cfbonline.it
modellbahnshop-lippe.com
modellbahnwelt24.de
johnshobbies.com
behr-mobile.eu
modellbahn-kramm.com
modellbahn-voigt.com
elriwa.de
Магазините в България за всички артикули са чувствително по-скъпи.
Успех с хобито!

Gogo55:
Относно "пико" - калпава не калпава с нея съм почнал, с нея ще продължа-както се вика пари съм дал ще ям  :pleasantry:, а и ми харесва това което имам от пико.Незнам дали ще стана някакъв супер як маниак на тема ж.п., но за сега ще е пико! Относно снимките трябва да се отварят, качил съм ги в моя форум който е на друга тематика, но не би трябвало да има проблем с отварянето им, пробвай малко по късно, и ако пак не се отварят ще видя какво ще правя с доставчика ми.

Та така... една от вечерите начертах в солид, и след това успешно си резнах на лазера и буфер за влака.Това можех да направя дет се вика сам и в къщи в домашно любителски условия защото имам и лазер с който си правя авиомоделите, та трябваше и тука да му намеря приложение и при ж.п. моделизма. За сега имам наличен само шперплат 2 и 3мм дебел, но за в бъдеще ще си намеря и пластмаса на листове за други проекти на тази ж.п. тема.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия