Напълно съм удовлетворен от превода на EINHEITS!

Сега бих искал да се върнем малко по-назад в темата и да обсъдим отново терминът D-zug wagen.
Спомням си едно предаване на немския "Стани богат", където участникът стигна до последния въпрос, а той беше "КАКВО Е D-ZUG WAGEN?" За верен отговор авторите на предаването бяха посочили именно вагон с купета, страничен коридор и челни врати, т.е. преходен вагон. Участникът не позна верния отговор, и аз се ядосвах дълго време!
Да приемем, че това е определението за D-ZUG WAGEN, преходен (а не затворен) вагон, със страничен коридор и купета. В такъв случай повечето бързи влакове се състоят от точно такива вагони. Но както сам писа по-горе г-н Чакъров, понякога бързите влакове са съставени от ABTEILWAGEN, т.е. вагони с купета, които НЯМАТ челни врати и страничен коридор. За такъв тип вагони никъде в литературата не съм срещал определението D-ZUG WAGEN, макар, че съставят бързи влакове, а винаги ABTEILWAGEN.
Но терминът D-ZUG WAGEN, се среща и за триосни вагони от серията AB3uPr94 и C3uPr96, които поради ниската си конструктивна скорост, не могат да участват в състава на бърз влак. Но са оформени с купета, страничен коридор и ЧЕЛНИ преходи, и явно за това са наименувани D-ZUG WAGEN.
Може би Durchgangszugwagen би трябвало да се разбира като вагон, през който се преминава, а не като влак, който подминава гари (бърз влак).