Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Мога ли да карам дигитален локомотив по аналогово трасе?

(1/8) > >>

KamaZZo:
Здравейте,наскоро закупих първия си локомотив с декодер но трасето ми все още е аналогово а нямам търпение да го подкарам.Възможно ли е това без да застрашавам по какъвто и да било начин техническата изправност на машината?
БЛАГОДАРЯ!  :drinks:

BaHkaTa:
Здравей. Можеш да караш цифров локомотив по аналогово трасе няма никакъв проблем. DCC декодерите в цифровите локомотиви автоматично превключват от AC(променлив ток) към DC(прав ток). Губиш единствено управлението на допълнителните функции които предлагат цифровите декодери.

Карай смело  :good:

emilchaushev:
Ванка, не съм съвсем убеден, че това съвсем е така... Според мен зависи от декодера и май съм виждал локомотиви, които вървят само на цифрово. Нека някой да светне по темата. Не ми е в кръвта DCC, ама нека някой колега който е в час да каже...

Мисля да раздам малко зелев сок, че нещо много мудни всички след снощи :)

KamaZZo:
Може би тук е момента да кажа че,ломомотива е Br 218 на PIKO със вграден декодер.

BaHkaTa:
В този случай няма да има проблем. Иначе такива декодери има които не поддържат правотоково управление, но аз жестоко се съмнявам че е останал жив производител на модели който да ги ползва :)

Най много просто да не тръгне. И то не че не е може а просто защото стойността на парметър CV29 в бит 2 е = 0 което забранява работа върху правотоково трасе което дава отговор и на съмнението на Емо
--- Цитат на: emilchaushev link=topic=3500.msg69786#msg69786 date=1325447908 ---Според мен зависи от декодера и май съм виждал локомотиви, които вървят само на цифрово.

--- Край на цитат ---
Както казах едва ли има производител който би се се излагал да ползва праисторически декодери. По подразбиране декодерите идват програмирани CV29 = 4 което значи цифрово+аналогово управление.

Според мен карай смело. Все пак ако не ти стиска да го пробваш може да направим една среща ще врътнем новия ти лок върху DCC трасе.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия