Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Мога ли да карам дигитален локомотив по аналогово трасе?

<< < (8/8)

D2:
За да уточним положението със задните червени светлини на този локомотив(ПИКО 218),и аз го имам и му светят само белите светлини по посока на движението,а отзад нищо.Това е така защото в долният край на кабината има само по една лампа за бели светлини и като се обърне посоката на движение тази лампа изгасва и няма какво да свети за червените.Имам го същият локомотив и със звуков декодер,но там светлините са направени със светодиоди и отпред са бели,а отзад червени светодиоди.Относно червените светлини на истинските локомотиви,те се използват при следните случаи:при двупътен участък,когато влака се движи по неправилен път през деня отпред на локомотива се поставя сигнален диск(същия който се поставя на края на влака),а през ноща една червена надбуферна светлина.Същото се отнася и за изолиран локомотив(локомотив без вагони),но нощем се пали и отзад една червена надбуферна светлина.Помощен локомотив на опашката на влака,през деня отзад сигнален диск,а през ноща една червена надбуферна светлина.Когато се скъса влака и първата част се прибира в гарата,отпред локомотива също се сигнализира с една червена надбуферна светлина.Маневрените локомотиви в района  на гарата са сигнализирани и отпред и отзад с по една синя светлина,но когато трябва да отиде маневрения локомотов до съседна гара изолиран,тогава освен сините светлини,отзад се пали и червена.Така,че по две червени светлини на локомотив не се палят както на моделите.С две червени светлини се сигнализират отзад пътническите влакове.Може и да съм сгрешил нещо относно сигнализацията на истинските влакове,моля да ме извините,но преди много години бях машинист :drinks:

bdz43r:
Локомотиви със светещи две червени светлини у нас може да има само теоретично, ако са на опашката на пътнически влак (не е забранено).

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия