Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Слагане на декодер на V132/ 232 Людмила (Trix) в N (1:160)
widowmaker:
Мисля, че с малко повечко гимнастика ще могат да се приспособят и топлобели светодиоди,
но за целта трябва да се види как е разположен световодът в шахтата за лампичката (може да е странично, тогава ще е е необходим смд светодиод).
emilchaushev:
Лампата влиза отстрани, хоризонтално така, че крушката свети в центъра на корпуса откъдето има отвор осветяващ челника и долните светлини.
Със сигурност ще преправя на първо време лампите. Има достатъчен луфт в отвора, където се поставят, така че да ги изолирам от корпуса.
Аз снощи се замислях за светодиоди, само дето нямам опит, но съм готов да пробвам.. никога не е излишно да се експериментира.
Преди малко писах на Флайшман да кажат къде точно от декодера да изведа общата линия за светлините.. да видим и те какво ще кажат, а после ще постна отговора тук ( ако става и е полезен). Изчетах целия менюъл, но нещо не ми помогна.. до сега из нета рових.. същото
widowmaker:
Снимай декодера от двете страни и качи снимките тук, че търсих в нета, ама има само едната страна, тая, която не върши работа.
emilchaushev:
Ето варианти за светлините..
Според препоръката NEM651
Ето още малко начини
Мисля да ползвам стандарта все пак
nilfe:
--- Цитат на: emilchaushev link=topic=3511.msg70026#msg70026 date=1325768160 ---Лампата влиза отстрани, хоризонтално така, че крушката свети в центъра на корпуса откъдето има отвор осветяващ челника и долните светлини.
Със сигурност ще преправя на първо време лампите. Има достатъчен луфт в отвора, където се поставят, така че да ги изолирам от корпуса.
Аз снощи се замислях за светодиоди, само дето нямам опит, но съм готов да пробвам.. никога не е излишно да се експериментира.
Преди малко писах на Флайшман да кажат къде точно от декодера да изведа общата линия за светлините.. да видим и те какво ще кажат, а после ще постна отговора тук ( ако става и е полезен). Изчетах целия менюъл, но нещо не ми помогна.. до сега из нета рових.. същото
--- Край на цитат ---
Разпробий със свредло отвора и отрежи шлаух с дължина цокъла на крушката и така ще я изолираш перфектно. Аз вече съм го правил и действа. Отзаде на цокъла внимателно запояваш масата, а плюса в средата и си готов. Това им е хубавото на Флайшман, че нещата им са прости и лесно се преправят. Успех.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия