Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (209/356) > >>

Petko Ivanov:
Според мен това е снимка от Турция, а не от България. Съдя по фесовете на повечето от мъжете около локомотива, както и по тропическите униформи на войниците качени на локомотива. Вероятно снимката е правена някъде по южната част на трасето на "трансарабската" железница, която е пресичала целият Арабски полуостров и Турция.

Rado:
Дърветата на заден план приличат на тополи, така че снимката едва ли е от арабската част на Османската империя.

CaLLlo:
Вижте от линка и гърба на снимката - картичка с кирилица.

Petko Ivanov:
Не бях забелязал гърба на картичката. Направих справка в книгите на Д. Деянов и установих, че този локомотив не отговаря на нито една от работилите тогава български серии. Най-вероятно е немски, дошъл тук с армията. Ако съдим по тропическите униформи на войниците и фесовете на мъжете, сигурно снимката е правена по Беломорието, в района на Солун или Дедеагач. Може да е и трофеен гръцки локомотив. Ще попитам инж. Деянов в другия форум.

mitko0888:
Локомотивчето е от поредицата 255 - 259, модел 1905, в последствие 25.03 и 25.04. (според мен)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия