Не споря относно произхода на агрегатите на 04, но хората се утрепаха да му докарат оригиналния звук за модела и до момента не се получава...А си го спомням прекрасно, след толкова години още звучи в главата ми. Лично имам озвучен модел на V200...звукът няма нищо общо. Австрийските 2043 и 2143, които на теория са много близки - виждал съм ги на живо - също звукът от тях абсолютно не става. Датският TMZ го има в тубата - исках да си го купя, но прослушах го, и неговият звук е коренно различен и това ме разкандардиса. V 180 пък хептен, ако че от всичките външно той най-много мяза на 04 - звукът му по-скоро е като на серия 52, той нали всъщност му е голямото братче, производство на същата фабрика. Иначе двигател Майбах МТУ още си имаме - серия 75. Но и неговият звук е друг - подобен на V160 или BR 215...
Наскоро се оказа, че господин Хубш качва обработен звук
от 2020.01 в звуков декодер на ESU!!! За съжаление в сайта където
е изложен сред цял куп други "звуци"., изрично се подчертава,
че се продава само за Австрия.
А би било интересно да се сдобием с такъв звуков декодер,
да го чуем...Тук има няколко модела на БДЖ-04 като някой от тях
съм чул...въпреки претенциите на производителя им за оригинален звук, такъв всъщност нямат. Както сам си заключил,
наистина моделния звук не може да покрие оригинала, но поне малко трябва да напомня на него.
Иначе най-близко по данни са изброените и от теб локомотиви,
но ти си единственият (май) който ги е чул на живо, включително
и нашенката БДЖ-04. Щом казваш че не стават, имаме основание
да ти вярваме.