Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Интересни снимки на български подвижен състав
Best Ripper:
--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=3529.msg94033#msg94033 date=1394471190 ---То по тия времена май е било по-лесно да снимат чужденците от колкото нашите граждани.
--- Край на цитат ---
По онова време да снимаш историята си беше направо престъпление срещу държавата... :dirol: То това си беше и една от целите на социализЪма - да забравим миналото си...
KRAKOMOBILA:
Именно - и точно поради тази причина липсват снимки на БДЖ 41, 42, 04 и т.н.т... Квото са снимали чужденците това е..
Best Ripper:
Сега се сещам, че по коридорите на Корпус №1 на ВТУ "Тодор Каблешков" /май беше на първия етаж вдясно от централния вход/ имаше по стените снимки на всички локомотиви /по спомени май бяха само електровози/. И май бяха и цветни. Не съм ходил там от доста време, може и още да стоят... А може и някой "специалист" да ги е пратил в кофата...
IKAR:
Off-Topic:Тогава фотоапарати, ленти....всичко беше дефицитно. Една нищо и никаква "Смяна" беше голям зор да се намери и да се купи, да не говорим за нещо по-така....А светкавици, стативи и т.н. - пълен абсурд. Практически само професионалните фотографи, които идваха да ни снимат в детската градина и в училище, а също и по сватби, имаха нещо различно от Киев и Зенит или в много редки случаи ГДР-ски Практика, които бяха по лиценз на Pentacon. Това ти Кодак, Модак, Фуджи, Канон, Коника, Полароид и т.н. не ги и бяхме чували.А в една лента имаше 36 кадъра....После я носиш на фото ателие, каквито в София я имаше общо десетина, я не....Лентите бяха само източногермански - ОрВо, само черно-бели. Цветни ленти пък хептен не се намираха - още ме е яд как тогава един път в живота, баща ми намери отнякъде, направих уникални снимки на Пловдивския панаир, и.....как можа да скъса и освети лентата при ваденето от фотоапарата...
pach:
Една снимка от доста по-ново време - само о близката 2012г.
и статията към тази снимка от тогава:
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/03/02/1779150_manevri_na_gara_obrazcov_chiflik/
Интересно дали новоконструираният локомотив вече работи в метрото ни? Специалистите сигурно по-знаят!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия