Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Интересни снимки на български подвижен състав
lubomir:
--- Цитат на: zazo link=topic=3529.msg70392#msg70392 date=1326106539 ---.....
Интересно е че, както подозирах от доста време, далеч не всички локомотиви са боядисани в познатата ни бяло-зеленa-червена цветова схема. Поне не и през 1964 година. А от други снимки подозорам, че е имало бая локомотиви, които и до края на експлоатацията си не са и помирисвали зелена боя.
--- Край на цитат ---
Мдаа, ставаме двама подозрителни ;D. Снимките са страхотно попадение. За радост интуицията ми никога не ме е лъгала. Излиза че 15 ките а може би и 16-ките са си вървяли с немската оцветка доста годинки, най-вероятно до към 1966-70г. Същото може да се каже и за 46-ците. Да не говорим, че машините, които са били боядисани със зелено, от това което виждам и тогава са били във всички видове нюанси на зеленото, което би подразнило всеки който не е далтонист, и има малко от малко някакви претенци за естетика и стандартизация. Но както знаем бояджийските отделения винаги са се славили с много изпита ракия и малко качествено свършена работа.
Така че вече имаме една мистерия по-малко. Аз моята 15-ка ще си я карам с оригиналната роковска окраска само дето ще си сложа нови табели и означения. Все пак спестявам доста работа и разходи :dance1:
CaLLlo:
Евала, зазо, даже и моят любим 10.11 е там, цветен ... лелеее ...
ivo:
страшна находката :) как ще подготвя една 16.12 :good:
Жоро:
--- Цитат ---Тука има някакви неща по комина които не разпознавам за какво са.
--- Край на цитат ---
Това е капака на първия дом, Красене :yes:
KRAKOMOBILA:
--- Цитат на: Жоро link=topic=3529.msg70400#msg70400 date=1326110822 ---
--- Цитат ---Тука има някакви неща по комина които не разпознавам за какво са.
--- Край на цитат ---
Това е капака на първия дом, Красене :yes:
--- Край на цитат ---
Хах - вярно бе... Изглеждаше ми като заварен, а то е просто подпрян. :good:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия