Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (131/356) > >>

schatsi:

--- Цитат ---За широкият перон, Шатси, не знам, но единствено на тая гара съм виждал толкова тесен перон като този, на който са спрели вагоноте - има-няма половин метър.
--- Край на цитат ---

...тесният перон е около 90 см с бордюрите (две плочки и половина) и е между трети и четвърти коловоз , между 1 и 2  ,  и 2 и 3  пероните са достатъчно широки за да се разминат два електрокара ...от ония платформените дето разтоварваха пощенските вагони навремето...Виждал съм го.

schatsi:
...освен това казвате че годината е 1974 а:...

--- Цитат ---През 1968 г. е въведен в експлоатация електрифицираният участък София-Карлово, 1969 г. завършва електрификацията на Карлово-Тулово
--- Край на цитат ---

...на снимката нема жицииии... :blink:

още нещо ...

интересното е че електрификацията на първия участък от линията София - Кулата завършва през 1985 г. - София-Радомир,  така че е много по вероятно да е  Захарна фабрика  ...освен това там пероните са доста по-тесни .

CaLLlo:

Така, така, тая отсечка от софийските я електрифицираха последна, а най-късно и трудно електрифицираха от Благоевград на юг - денем слагаха жици, нощем индо-европейци ги сваляха и така няколко години ... щото било демокрация вече ...

Best Ripper:
По това време баба ми и дядо ми по майчина линия живееха в оборотно жилище в кв. Гевгелийски, ул. Сехово, бл. 7 /може да ги видите на картата на София/. От блока до ЖП линията София - Перник беше по-малко от 100 метра, по продължение на улицата имаше пешеходен вход към Западния парк. Става въпрос за периода 1974-79 г., преди това те живееха до Централна гара, където им разтуриха къщата заради новата гара /ул. "Софроний Врачански" срещу бившето кино "Освобождение"/. През 70-те години ЖП линията за Перник и по-надолу по Струма не беше електрифицирана. Огромната атракция тогава бяха товарните влакове, които тръгваха от Захарна фабрика по баира към Горна баня - отпред 2 дизела или дизел с парен, отзад - 1-2 парни бутащи. Ревът и пуфтенето на парните огласяше целия район и всички дечурлига тичахме през глава към линията да гледаме влака.. И да броим вагоните и локомотивите. Отзад редовно бутаха такива 15-ки - ама тогава им викахме просто "локомотив с вагонче", другите бяха "локомотив без вагонче". На гара Захарна фабрика редовно чакаха под пара такива бутащи парни локомотиви като посочената на снимката 15-ка - чакаха да пристигне влакът от Централна гара, за да се включат. Товарните влакове тогава бяха по един, най-много два на ден, понякога и нямаше нито един за деня.

IKAR:
Електрификацията София-Радомир я пуснаха точно на 1-ви май 1985-та г. Преди това влаковете бяха с дизелов локомотив още от София. На друга "паметна" дата - 9-ти септември 1988-а, пуснаха тока до Дупница, малко след това - февруари 89-та, серия 04 в това направление изчезна, като беше заменена от 07. Продължиха и надолу, до сегашната тягова подстанция малко след Дупница, но дойде 10-ти ноември и до там стигнаха.....После едва през пролетта на 2000-та г. Адтранц започнаха да работят на юг - някъде през март 2001-ва първо завършиха и пуснаха до Симитли, а края на ноември същата година - вече изцяло до Петрич и Кулата. Чувал съм, че електрификацията на Радомир - Кулата, Радомир-Кюстендил, Пловдив-Свиленград и Волуяк-Калотина е забавена най-вече заради военнните, които не са давали по някакви си техни съображения да има контактна мрежа до границите с "вражески" държави.....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия