Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (150/356) > >>

pach:
И още... ;D ;D ;D (сваляйте докато ги има ;))

Още една, не толкова известна на Цар Борис ІІІ:

Още един път гара Пловив от първите и години (на новата сграда):

Търново (но е неясна) източната страна на моста...

Отново Пловдив, новата сграда :

И пак...

Перник, много интересно е размера на междурелсието и самият локомотив кой е като модел (багера също):

pach:
До тук са прегледани 5000 снимки от налични 36 000. А бяха само около 450 за БГ!!!
Но нататък ще е друг път, защото ме засече и вече иска никнейм и парола  ;)
Има доста снимки от градове на България, както и автобуси, трамвай и др.транспортни,
но показах тези които смятам, че ще са ви интересни тук.

Само да отбележа - ако купувате внимавайте и изисквайте препоръчана поща.
Преди три години си купих от този магазин една ценна (за мен) снимка за 5 евро.
Така и не я получих, но те ме убеждаваха до последно, докато не ги напсувах, че са я пратили.
Като купиш от тях трупаш и бонус точки, които все още ме питат всеки месец (най-безочливо),
дали няма да ги усвоя и ми представят новите им предложения. само въпросната снимка не я предложиха директно.
Сега я откривам при тях вече за 15,00 евро, но съм в процес на пазарлък в един софийски
антикварият за същата снимка да дам не повече от 10 лв. А чуждите шовинисти на които
 все още трябва да обяснявам, че България е в Европа, да го духат!!!
Тоест като купувате имайте едно на ум за тези...усмихнати 36 души (персонала им).

Petko Ivanov:

БДЖ-13,хх (13,19) го виждам ама...???)

На снимката е локомотив с 4 цилиндъра на пароразпределението, а серия 13 е с 2 цилиндъра. Най-вероятно локомотивът е серия 19.

CaLLlo:

Петко, с 4 цилиндъра са само серии - 09, 17, 18, 19, 27, 29, а серия 13 е с 3 цилиндъра (1 оръдие);

от тях веднага отпадат 09.01 и 29.01;

от останалите 4 отпадат 17 и 18.01, т.к. те са с нормално ниски цилиндри, а на снимката те са доста високи;

останаха само 2 серии - 19 и 27 - и двете са с високи цилиндри, но серия 27 е само с издути долу цилиндри;

така накрая остава само серия 19.

mitko0888:
Още един път благодарение на другия форум:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия