Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Rizar.

<< < (16/40) > >>

BateYavko:
Колега Rizar,
По въпроса за шума има лоша новина - може да стане още по-шумен!
Ето пример от моя макет. Половината от релсовия път е готов и баластиран. Останалата част е само на корк все още.
Когато три композиции затичкат през готовата част - едвам си чуваме приказката от трещене, през останалата /на корк/ вървят като
пухени възглавници през масло.
Виж на снимката какво се получава всъщност в процеса на работа:

3мм корк върху HDF залепен и залепени/ковани релси. Посипана пръст, камъняк, чакъл, бегла тревичка и т.н. за небезизвестен рИализъм, лакомо залети с С200.
Следва баласт обилно напоен пак с С200. Резултатът: Релсите са в "каменна" черупка слепнала с HDF-а и така ефектът от корка клони към твърда нула.
И да извадиш пирончетата /вж теорията на Pach/ все тая, пробвах.
Явно грешката ми беше, че не заслах по-масово с корк наоколо и не се запознах подробно с горно и долно строене /хм, така ли се казваше?!?/
Виж макета на колегата Ричи как не се скъпи на корка.
Успех!

liro4605:
За мен лично корка си е скъпа инвестиция описана както бях писал някъде в книгата на Ю.Ботев.На 100% съм сигурен,че подложка за паркет от тези на листовете върши много по-добра работа,а и е много по-еФтинко  :paint:

http://mbflooring.run-bg.com/bg/index.pl?_state=Service&id=506

Имам предвид 2рият вид ,а защо не и 3тия за който сега научавам.

Rizar:
Корка вече е сложен, пък не ми и излезе много скъпо, платих общо 24 лв.  :) Шума не ме притеснява стига да не е много силен. Сега проблема ми е токоснемането и затова мисля, да сложа на няколко места ток, като запоя жички под пиновете (мисля че така се казваха. Където се свързват реслсите) и да се получи нещо такова:
http://www.hobby.store.bg/p66676/zahranvasht-kabel-s-pinove-aksesoar-za-zhp-modeli-i-maketi.html
Ще е ли добро и ефективно ако го направя така?  :hi:

Ivo Nedkov:

--- Цитат на: Rizar link=topic=3579.msg83606#msg83606 date=1352573746 ---Ще е ли добро и ефективно ако го направя така?  :hi:
--- Край на цитат ---

Да, точно така трябва да направиш.
През около 1-1.5 метра можеш да сложиш такива жици.
Използвай 2 цвята и гледай после като ги свързваш, всичко да е точно,
да не направиш някъде късо съединение.
Лека работа. :)

Rizar:
Благодаря! :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия