Автор Тема: Оценка за коректност  (Прочетена 65990 пъти)

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1339
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
Re: Оценка за коректност
« Отговор #90 -: 16 Юни 2008, 09:44:46 »
Оценка не давам - фактите говорят сами...
тема в един друг форум.
"Пуснато на: Пон 09 Юни 2008, 15:27    Заглавие:  Хакерски атаки срещу форума   

--------------------------------------------------------------------------------
Preslav
[Admin]
Преди 30 минути жп хакери, пудели и сервилни продавачи на дини опитаха атака на форума. Проблемът е отстранен бързо и навременно от нашия уеб мастер. Уведомяваме горепосочените, че сайтът и форумът на "Еър Груп" имат уникалка защита и не могат да се помръднат и от цялата артилерия на света, камо ли от някакви си безимени джуджета. Ако атаката се повтори ще се вземат сериозни мерки срещу атентаторите. АДМИН.

........................................................................

Пуснато на: Сря 11 Юни 2008, 18:54    Заглавие:     

--------------------------------------------------------------------------------
AvARienMarku4
смятам че открих един от злосторниците Марио Евстатиев ( подвизаващ се под ник-а lok45111 )
но ми трябват ип-адресите на злосторниците преславе не си вдигаш тела..".
---------------------------------------------------------------------

По подробно по темата - тук
http://www.airgroup2000.com/forum/viewtopic.php?t=225804
 >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

lok45111

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #91 -: 16 Юни 2008, 10:03:39 »
Хахаххахаха, къде пък мен ме месят? Между другото този авариен маркуч, май беше и пико1 и миг-31 и там още какво не беше 8)

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #92 -: 16 Юни 2008, 11:05:49 »
Ами ако искаш отиди там

http://www.airgroup2000.com/forum/

и ги питай , що те месят!? ;)

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5621
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #93 -: 16 Юни 2008, 13:26:14 »
Всичко е само твърдения и нищо повече. Невинен до доказване на противното. За съжаление напоследък (вече повече от осемнадесет години) е модерно да се нaклепе човек, пък после той сам да си доказва, че "няма сестра". За най-голямо съжаление!
« Последна редакция: 16 Юни 2008, 16:20:55 от Vlado »

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #94 -: 16 Юни 2008, 15:31:10 »
Аз пък на това отгоре и имам сестра...  ;D ;D ;D

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #95 -: 16 Юни 2008, 17:01:38 »
Цитат на: Vlado link=topic=358.msg6925#msg6925 date=1213611974
Всичко е само твърдения и нищо повече. Невинен до доказване на противното. За съжаление напоследък (вече повече от осемнадесет години) е модерно да се нaклепе човек, пък после той сам да си доказва, че "няма сестра". За най-голямо съжаление!
Тъй като това ми е единствената информация , не съм я коментирал ("Невинен до доказване на противното.") , но ми е чудно там пък какви ги вършат и защо Марио си мълчи (най-малкото може да се защити)!!???
Владо дано да е така ,много по спокоен бих бил ако се окаже инсинуация на някой... ::)

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5621
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #96 -: 16 Юни 2008, 17:23:48 »
Ами прави ми впечатление, че Марио напоследък е нещо като "лошия", навсякъде където се появи. А това е доста съмнително, поне на мен. Как пък все той е виновен за всичко?! Брех! Затова и не вярвам, докато не съм сигурен. А сигурен ще бъда ако има доказателства и при това неоспорими, например контакт и уверение от модераторите на онзи сайт, че има "нещо гнило в Дания", при това с разпечатка на IP адрес и т.н. Това е моята позиция.
Мисля също да проуча какви защити имаме ние от хакери, за да нямаме "посещение" някой ден от "доброжелатели" със същата цел - да събориме сайта на лошите. Превенция преди всичко!

lok45111

• Гост
« Отговор #97 -: 16 Юни 2008, 17:52:14 »
Сори, но нямах нет,

защитаване от какво? Аз до сега в Еъргруп не съм бил гонен или наказван, дори в стаият им форум след като баннаха piko1(който после стана MiG-21, AvarienMarku4) аз поех жп. раздела. В последствие пико1 побесня и се премести под друго име във форум "Локомотиви", от където вчера бе баннат за пореден път с поредните си гламотии, отправени на ЛС, включително и заплахи за хакване на форума. По същото време ме прихвана и на ЛС при Циров, от където също е баннат и му издействах еднопосочния билет и от там. И най - накрая, защо ми е да хаквам форум, в който дори и не съм писал от миналото лято и след като нямам нито времето, нито чак такива познания, че да върша подобни гламотии.

lok45111

• Гост
« Отговор #98 -: 17 Юни 2008, 06:23:25 »
Във форума на Еъргруп 2000 май разобличиха този, който е направил белята. Въпроса е, че се получи нещо от сорта "Крадеца вика дръжте крадеца", но се радвам, че там има потребители, които помнят золумите на Петко Миронов(piko1). Сега в тези редове аз пък искам да задам откровено въпроса, какво се целеше с поста на pach и е ли е това за този форум?! Смятам, че подобни недоказани неща не само уронват достойнството на даден човек, но и говорят лошо за авторите им. И другия въпрос, какви предубеждения подбудиха pach да ми се изсере на главата?!
« Последна редакция: 17 Юни 2008, 06:28:02 от lok45111 »

TheJackal

• КЖМ - България
  • Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 1710
  • Рейтинг: 159
  • ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR
« Отговор #99 -: 17 Юни 2008, 07:09:33 »
Здравейте!
След всичко казано до тук, реших и аз да взема думата отностно хакеството. Та на вниманието на всички!!!
1. Никой не може да влезе в компютъра на друг, ако той самия не го пусне. Защо - има защитна стена, също, ако се ползва и рутер или свитчер. Същото важи и за тези който ползват динамични - непостоянни / сменящи се IP. Предполагам, че нашия домакин на форума е със статично IP или , ако е с динамично ползва програма която да държи  - захапвайки IP и ние да можем да се конктваме - влизаме тук.
2. Много лесно и никакъв проблем не е да се правят золуми в даден форум!!! Има си начини за проследяване на IP , предполагам хостера знае. Проблем е ако този индивид ползва PROXY конекция - става малко по-трудно, но има начин. Същото това нещо става и с крадене на IP, още по - елементарна история иска се само да се налучка порта , а тои е в рамките на 30 000 - 30 100, това става за 10 -15 минути.
3. Чрез спам на ПМ или пощата, това е програма с която се изпшисва някакво съобщение , в момента в които се отвори и веднага препраща паролата на обратната страна.

P.S. Всичко това споделям от горчивия ми опит като тестер на една от програмите за Р2Р DC++ АpexDC++. Там непрекъснато се занимаваме с такива индивиди. Пак казвам, ако имате желание форума да има и DC++ хъб кажете.  ???
« Последна редакция: 17 Юни 2008, 07:11:42 от TheJackal »

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #100 -: 17 Юни 2008, 08:05:05 »
Аз съм на сянка зад един WRT54GL и досега не съм имал никакви проблеми.Е,като изключим , че в началото някой ми беше заел IP-то по уайърлеса , но го криптирах и си спя спокойно от една година.  ::)

EMPEROR

• Гост
« Отговор #101 -: 17 Юни 2008, 08:24:22 »
И аз съм със същото рутерче... голЕм сладур е :)

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #102 -: 17 Юни 2008, 08:42:44 »
Цитат на: lok45111 link=topic=358.msg6954#msg6954 date=1213673005
Във форума на Еъргруп 2000 май разобличиха този, който е направил белята. Въпроса е, че се получи нещо от сорта "Крадеца вика дръжте крадеца", но се радвам, че там има потребители, които помнят золумите на Петко Миронов(piko1). Сега в тези редове аз пък искам да задам откровено въпроса, какво се целеше с поста на pach и е ли е това за този форум?! Смятам, че подобни недоказани неща не само уронват достойнството на даден човек, но и говорят лошо за авторите им. И другия въпрос, какви предубеждения подбудиха pach да ми се изсере на главата?!
Мда, Марио пътя към ада както винаги се оказа послан с добри намерения...
Не съм ти "срал" на главата , а исках да се предприемат мерки (които тази сутрин си взел в другия форум) защото счетох ,че обвиненията отправени към теб не трябва да се оставят без последствия!!!Достатъчно малко сме тук (не само във форума , а и в България ) хората интересуващи се от железопътно дело (по общо казано) и отправените обвинения към един от нас , хвърлят сянка върху всички ни . Както съм казал и по-горе , не коментирам , което сега разбирам ,че бе грешка.Трябваше да коментирам и не само за да разбудя духовете , но и за да не бъде грешно изтълкуван моят пост с извадките от форума на "Еъргруп".
Но не бих могъл да зная ,че нападките срещу теб ,за които потвърждава и Владо , ще са те изнервили дотолкова ,че да не прозреш добрите ми намерения.Както не знаех , че там няма твое мнение , не защото още "разледват" , а защото ти не си знаел за гнусотийте по твой адрес.Друг е въпроса , че нямах информация и за Piko1...
Мисля ,че до тук написаното от мен , заедно с коментарите ми по-горе в темата по този въпрос изясняват нещата , така щото да разбереш ,че никакви лоши чувства не изпитвам към теб!!! :)

lok45111

• Гост
« Отговор #103 -: 17 Юни 2008, 18:00:49 »
Ок, Пламене, извинявам се, сега нека админите почистят гнусотиите :)

KRAKOMOBILA

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2728
  • Рейтинг: 238
  • 46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
« Отговор #104 -: 20 Юни 2008, 14:58:21 »
Един тлъст + за br118, отново добра сделка и съм много доволен от него.  :)