Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Изчезнали ж.п. линии и малко известни съществуващи клонове

<< < (30/36) > >>

Pycku!:
Не става въпрос за цапане на темата, ние не се караме а дискутираме. Говорим неща които мисля, че са пряко свързани с тази тема, а и пишем за актуалната обстановка. Не съм конкретизирал конкретно управление, поне две изредих. Истината е, че каквото и да е в България вече все е калпаво. Я управлението в железниците, я в някоя друга сфера. По принцип на железничарски фолклор не вярвам много-много, но оплакванията им и критиките към БДЖ и НКЖИ съм убеден, че са истини. Проблемите не са по релсите, коловозите, локомотивите и желязото от което са направени, а в пирамидата по ръководствата.

Dispatcher:
Моля, успокоете страстите!

Disptacher

jopeto:
Аз съм приключил, трий там глупости !!! (Втора молба към модератора) Да не цапаме темите с ревове от сорта "Ако, бабаб ми беше мъжка" и прочие.

pavlinbg:
Не става въпрос само за финансова обосновка. Линията Биримирци - Подуяне се явява алтернативно трасе в направрението за Пловдив. Така напр. товарните влакове няма да минават през Централна гара, а вместо това транзит през Волуяк - Биримирци и Подуяне. Съответно това ще доведе до по-голяма бързина, сигурност на движението, по-малка амортизация на стрелките и железния път, по-малко шум и пр. Всъщност, железопътният транспорт е стратегически отрасъл и не трябва винаги да се подхожда само от финансова гледна точка. По същите съображения, след закриването на линията, запазиха гара Биримирци, защото обслужва ТЕЦ "София".

mitko0888:
Какво им пречи на товарните влакове да минават през централна гара София? Колко са тези товарни влакове на час? Да не са 20 или 100... Сигурно има няколко влака на ден. Защо трябва да се поддържат няколко "алтернативни" трасета? - да не би да падне някоя бомба? И кое му е стратегическото на жп отрасъла? На днешно време всичките му аспекти си имат алтернатива и една елементарна оценка на риска обезмисля всички теории от 50-те години, които и до сега са определящи за държавния жп транспорт у нас (което е и причината за състоянието му).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия