Горе е линкнат същият вагон, аз съм сменил колоосите с такива със спици, оригинално са били с такива.
Значи ще туря Elberfeld 2240 примерно, за да преправям само една цифра и толкова.
(за 3-та класа имам оригинален номер - elberfeld 1892 от музейния)
Идеята е да споделяме данни за номерация и на локомотиви, както и снимки на влакове.
С Дорян много пъти сме се чудели какви вагони биха подхождали на даден локомотив, не само по отношение на пътническите влакове.
Важно е също така да се знае къде е работил локомотива - примерно идеята да се закачат бравешките вагони за въглища на G5.4 не е добра:

Вагоните са се ползвали по индустриални райони като Рур (всичките са KED Saarbrücken), а там такива локомотиви не е имало,
предвид това, че G5.4 са карали леки товарни влакове в равнинната част (бравешкият е с номер Halle 4219).
На него по би му подхождал влак с бирени вагони, вагони за дребен добитък (viehwagen) и т.н.
Отделно, че за да имаме такива вагони за въглища по макета, ще трябва да имитираме такъв индустриален район,
примерно да сложим каменовъглената мина на Фалер:

Зареждането на депата с въглища се е извършвало със стандартни вагони - O, Om, примерно като тези: