Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
24 Май 2012, 19:51:03 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: Представяне на Petko Ivanov  (Прочетена 400 пъти)
Petko Ivanov
Сделки: (0)
Newbie
*
Публикации: 23

Профил
« -: 02 Февруари 2012, 19:32:47 »

Здравейте,
Казвам се Петко Иванов, на 44 години. Работя като Главен енергетик на "Челопеч Майнинг", предприятие за подземен добив на руда и преработката и до медно-златен концентрат.
Подобно на моят брат Христо (misan) интересите са ми основно в областта на парната тяга. Имах късмет да заваря в работа последните работещи парни локомотиви в БДЖ 50.04, 50.05 и 47.33. Помня и ж.п.завода в София, пълен с ремонтирани или чакащи за ремонт парни локомотиви серии 01,14,15,16 и 36. Впоследствие заедно с моят добър приятел Стефан Стоичков обиколихме по няколко пъти базите в Стамболово, Калояновец и Асеново, където се пазеха като мобилизационен резерв много парни локомотиви серии 14,15 и 16. Имаше много интересни машини, но за съжаление през 1993-1995 г всичко бе унищожено.
В нашето семейство имаме особен интерес към локомотивите, създадени от Робърт Гарбе. За да видим на живо неговите локомотиви през 2010 г с брат ми посетихме локомотивният музей в Резита-Румъния, а през 2011 - четири железопътни музея в Полша. Бил съм и в музея Strasshoff до Виена. Ще публикувам снимки и впечатления от тези посещения.
Освен с последните парни локомотиви детството ми е свързано и с дизеловите локомотиви 04. Тогава те обслужваха почти всички влакове, заминаващи от София за Кулата, Кюстендил, Драгоман, Варна, Русе и Видин. С течение на времето работата им намаляваше, голяма част бяха нарязани, докато накрая остана само 04.12, която пътуваше с един вагон от Алдомировци до Бели Бряг (Болшевик). Смятам, че на 02.01.2000 г съм направил последните снимки на дизелов локомотив 04 в редовна експлоатация в БДЖ.
Прочетох с удоволствие част от материалите във форума и с радост се присъединявам към вас.
Активен
nilfe
Сделки: (67)
Hero Member
Публикации: 762

H0 Епоха 1, 2, K.P.E.V. DRG - ВАРНА

Профил
« Отговор #1 -: 02 Февруари 2012, 19:40:45 »

Добре дошъл сред нас.  Моите уважения! Моите уважения! Моите уважения!
Активен
Adrian
Сделки: (151)
Hero Member
Публикации: 4519

Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. HO София

Профил WWW
« Отговор #2 -: 02 Февруари 2012, 19:41:24 »

ееее, браво ! Предчувствам чиста вода от извора !!
Добре дошъл  Моите уважения!
Активен
Boris 2-12-4
Сделки: (7)
Full Member
Публикации: 153

Епохи І,ІІc,IIIa +вагонни фабрики+кранове+военни

Профил
« Отговор #3 -: 02 Февруари 2012, 19:43:33 »

Привет! Одобрявам! Моите уважения! Наздраве!

Много е радостно, че специалистите стават повече!!!

Добре дошъл на бордааааааааааааааааааааааааа!!!

Борис
Активен
toniemi
КЖМ - България
Сделки: (18)
Hero Member
Публикации: 2833

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #4 -: 02 Февруари 2012, 19:44:36 »

Моите уважения! Наздраве! Наздраве! Наздраве! Моите уважения!
Активен
Mixy
Сделки: (3)
Hero Member
Публикации: 579

TT, DR & DB, IV+, София

Профил WWW
« Отговор #5 -: 02 Февруари 2012, 20:56:56 »

Добре дошъл и от мен усмивка
Активен
hristo_t
Сделки: (16)
Sr. Member
Публикации: 413

H0 - IV DR/DB Бургас

Профил
« Отговор #6 -: 02 Февруари 2012, 21:01:39 »

Добре дошъл и пожелания за приятни мигове тук! Моите уважения!
Активен
CaLLlo
Сделки: (13)
Hero Member
Публикации: 1985

Dampf Ep. 1 & 2 bis ÜK

Профил
« Отговор #7 -: 02 Февруари 2012, 22:23:13 »

Още един дампфлок фен, отборът става все по-железен!! Добре дошъл !! 

Активен
niki
КЖМ - България
Сделки: (15)
Hero Member
Публикации: 780

Н2О & импровизирам),София

Профил
« Отговор #8 -: 02 Февруари 2012, 22:34:32 »

Наздраве! Наздраве!
Активен
gregary
КЖМ - България
Сделки: (26)
Hero Member
Публикации: 710

ІV и V,HO SBB DB София

Профил
« Отговор #9 -: 02 Февруари 2012, 23:43:19 »

Здравей,добре дошъл! Моите уважения!
докато накрая остана само 04.12, която пътуваше с един вагон от Алдомировци до Бели Бряг (Болшевик).
Към този локомотив и към тази линия изпитвам невероятни чувства и емоции! Да! Моите уважения! Наздраве!
Активен
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки: (52)
Hero Member
Публикации: 1470

НО DRG II епоха София

Профил
« Отговор #10 -: 02 Февруари 2012, 23:43:33 »

Изключително удоволствие за мен е, да приветствам г-н Петко Иванов Моите уважения!
Ицо писа вчера, че имам много специално отношение към него и към брат му. А бих добавил и към баща им, макар, че съм го виждал само веднъж. Специалното ми отношение се дължи на факта, че и тримата обичат железниците много искрено и много истински, като добавим и широките познания за локомотивите, разговорът с тези хора е винаги много приятен и полезен!
По повод представянето на Петко ще разкажа един случай, който дълго няма да забравя. Действието се развива през пролетта на 1993 година, когато в магазина на Джони на ул,Позитано, Стефан Стоичков  ни запозна. С  Петко договорихме една размяна, от която той получи три оберлихта на Шихт. Видимо доволен от новата придобивка, Петко ми сподели, че няма локомотив за тях. Аз веднага възкликнах, как, нямаш ли 01.5? Той е идеален за тези вагони? А Петко много търпеливо ми обясни, че 01.5 се появява на бял свят чак през 1962-63 година, когато тези вагони вече излизат от експлоатация, и че вагоните са пруски и за тях е най-добре да ги тегли пруски локомотив. Но единствения локомотив от пруски произход, който тогава предлагаше Пико беше 55-цата- подходяща за леки товарни влакове, но не и за бърз влак....
Този разговор се запечата толкова силно в паметта ми, че оттогава и до ден днешен съобразявам композирането на влаковете точно с онези думи на Петко!
Или казано с други думи, това е един от хората, които навремето ми дадоха познания, отвориха ми очите за да мога да виждам моделите като познавач, за което ще бъда винаги много признателен!
Добре дошъл, приятелю!
« Последна редакция: 02 Февруари 2012, 23:50:13 от Сaprycorn » Активен
ogiegp
Сделки: (11)
Jr. Member
**
Публикации: 96

НО Пловдив

Профил
« Отговор #11 -: 03 Февруари 2012, 01:22:19 »

Добре дошъл Петко Моите уважения! Моите уважения! Моите уважения!
Не ни жали хич и ни залей с информация относно парните "чудовища".Снимките  ще са ни като бонуси естествено саркастичен Ще падна от смях! Ха-ха-ха!
Активен
fpk1999
Sr. Member
Публикации: 323

3-та епоха БДЖ и DB

Профил
« Отговор #12 -: 03 Февруари 2012, 09:42:16 »

Добре дошъл Одобрявам! И мен ме влечат парни локомотиви.Ел. тяга долу,баба меца рулз  хитрец
Активен
Petko Ivanov
Newbie
*
Публикации: 23

Профил
« Отговор #13 -: 03 Февруари 2012, 20:01:19 »

Благодаря на всички за добрите думи, казани по мой адрес и за сърдечното посрещане. Наистина с Ясен се познаваме отдавна. Много се радвам, че помни моите думи за 01.5 и че съм му бил полезен в бъдещото търсене на подходящи комбинации между локомотиви и вагони. А моите "оберлихт" вагони след дълго мислене си ги карах с два локомотива Е44 начело - видя ми се най-подходяща комбинацията  голяма усмивка
Активен
KRAKOMOBILA
Сделки: (8)
Hero Member
Публикации: 1936

46-та серия долу от графика - Шкода рулз!

Профил
« Отговор #14 -: 03 Февруари 2012, 20:17:49 »

Добре дошъл и от мен Петко! Радвам се, че вече и двамата с Ицето сте на територията на форума.  Одобрявам!
Активен
Страници: [1] 2
  Изпечатай  

Отиди на: