Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Изолиране на участъци
gzo:
Дойде ми на акъла една идея за изолиране на гарови участъци и искам да се допитам до Вас доколко е изпълнима и къде може да има проблем.
Макета ми е аналогов с 1 общ енергозахрахранващ кръг, но искам едновременно да разположа 2 влака по линиите. Примерно, докато единия е на 1 коловоз да изчака пристигащия на 2-ри. Втория влак пристига на 2-ри и заминава другия, който е на 1-ви.
Възможно ли е чрез срязване на по 1 от релсите в двата края на коловозите (непосредствено преди стрелките) да постигна изолирането им ? Влака пристига и изключвам захранването на участъка (от срез до срез), в същото време включвам съседния участък и подкарвам чакащия до тогава влак. В същото време ключа който ще включва/изключва ще е командва едновременно 2 прекъсвача: единия е за участъка, а другия е за светофорите.
Възможни проблеми при срезовете ?
toniemi:
Няма проблем!Добре си го измислил,и при мен е така!На края не прави срязове,а просто премахни свързващите пластинки от релсите и участъка става изолиран от към захранване!
Best Ripper:
Принципно така се прави.. Обикновено за тая шашма се ползват сивите ТТ релета и клавиатури, но може и директно ЦК ключета... Възможният проблем е /ако изолираният участък е в единия край на коловоза/, ако влакът идва от обратната посока, той също ще спре - реално във входната гърловина.. Ако не ти се занимава със сложни работи, по-добре направи пълно изолиране на цял коловоз. :drinks:
staff123:
А когато спреш единия влак в изолирания участък другия няма ли да започне да се движи по-бързо?
Best Ripper:
Зависи дали му е калпав трафът.. Ако е маломощен - да, ако е сив пиковски /а той има такъв/ - промяната на скоростта ще е незначителна...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия