Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Помощ при правенето на нов макет

(1/6) > >>

JesusBlack14:
 Колеги, искам да споделя един проблем, който често ме връхлита и когато вече е факт, единственото което ми остава е да чакам.
за смазване на втулки и зъбни колела използвам масло за шевни машини. И ето къде тръгват проблемите

- Преди 1 седмица смазах моя BR 24  на Пико, който започна да стърже. Смазах зъбните - нямаше проблем. След това съвсем леко омазах втулката, дори я попих с кърпа!!! Така, пускам си лока да се раздвижи-  след 2 кръга  той забавя, после спира, а и накрая прегрява трафа.
Пренасочвам се към един стар изправител, не помня точно от какво е , но е с доста ампери. Връзвам го към един кръг и пускам на максимален волтаж. Локът застава на едно място за 10 секунди, след което от четките изпушва един облак гъст бял дим и най сетне малко по малко се раздвижва. На следващият ден си пускам моделчето- пак не тръгва!!!!  Хайде пак същата процедура  ;D И така докато не мине поне 1 седмица и след въпросната процедура нещата не се върнат назад. Знам това на какво се дължи- маслото се намества около четките и пречи за  добър контакт.... моля по-опитните от мен да ми дадат съвети как да предотвратя този проблем. Това не става с нови локомотиви, само със старите -- Br 24 Piko, E69 piko, Br 55 Piko  и всички други мои стари локомотиви.
Не искам да не ги смазвам- смазвам си ги през 60 часа използване. Според мен старите локове имат повече нужда от смазка, тъй като вече са на светлинни години  :)

Благодаря ви предварително  :hi: :hi: :hi:

slav37:
Както сам каза, проблемът е, че си зацапал с масло четките. Затова, разглоби двигателя и почисти със спирт колектора и четките. Двигателите на 24-ката и на 55-цата се разглобяват сравнително лесно.

TheJackal:
Възможно е също така и след като си смазал моторчето, смазката да отива и на самите релси и по този начин да не може да контактува добре. Нямам представа, ако за тези модели които имаш да ползваш силиконова смазка, мисля , че самите производители предлагат - Roco, PIKO и останалите.

Gogo55:
Друг проблем е също масло да влезне в самите четко държатели, там да се омеши с малко прах и да се получи нещо с гъстота вече на лека грес.Това нещо пък спира движението на четките, и те вече не се опират плътно към колектора.Почистването на колектора със спирт трябва да се продължи и на самите четки, както и на четко държателите. При смазването е добре да се мажат само триещите се части като втулките, не да се налива масло по много което след това служи като капан за улавяне на всяка една прашинка имала наглоста да се появи около локомотива.
Аз имах аналогичен случаи с Е69 как ли не се чудих защо този локомотив ту върви идеално ту спира ту прекъсва докато не извадих четките му и не видях каква кал имаше около тях  та чак спираше движението им.При въртене колектора не е идеален кръг, а е в лека елипса износен от времето, тази елипса кара четките постоянно да си движат напред назад в четко държателите им, при всеки един оборот на вала на двигателя тоест на колектора.Ако има нещо което да спира или забавя това движение то се получават и проблемите като лош контакт, или даже липса на такъв.

JesusBlack14:
Аз на втулките само допирам човката, дори не стискам бутилката. Много хитра тая смес  :haha:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия