Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

GeoLine: 2 стрелки + 1 декодер

(1/3) > >>

andiandi:
Здравейте,
моля за помощ относно следния казус.
Имам няколко стрелки, механични за момента на роко, геолайн серия, който искам да цифровизирам. За целта ми е нужно както електрическата част (електромагнитите), така и декодера. Това за всяка една стрелка по отделно. Питането ми е следното:
Някой от стрелките е нужно да се сменят едновременно и заедно. Т.Е. 2 стрелки едновременно да сменят посоката.
Възможно ли е един декодер да управлява 2 стрелки ( електромагнита ) заедно. Физически самото свързване не е никакъв проблем. При подаване на сигнал декодера задейства електромагнитите и на двете стрелки..т.е. не би трябвали да има ядове, но питането ми е по отношение на консумацията на ел. магнитите. Декодера ще издържи ли товара? Някой сблъскал ли се е с този проблем и дали има някакво решение.
Благодаря предварително на отзовалите се.

BaHkaTa:
Нямаш ли документация за декодера ? Там пише какъв товар може да понесе на изходите си. Същото важи и за соленоидите каква консумация имат, ако ли не измери ги колко ток консумират и прецени, но за декодера намери документация според мен. Малко е рисковано да го мериш колко носи на товар по метода на опит-грешка тъй като грешката може да е фатална ако се претовари и няма защита.

Gogo55:
Можеш да видиш какъв е крайния силов елемент на този декодер и по неговия даташиит да видиш колко А ще може да комутира.

XRISTO:
Тези, които ще управляваш едновременно можеш да ги командваш с реле, щом се притесняваш да не ти изгори декодера.

andiandi:
Не съм закупил нито декодера нито електомагнитните превключватели. Просто ми предстой закупуване и искам да си направя сметката..че са скъпички нещата и ако може да спестя някой лев, но преди всичко не ми се става разноглед от командване на стрелки, затова мисля да ги комплектовам по 2 там където позволява.
В един немски форум намерих че хората го правят и няма проблеми, дори един се хвалеше че е от 6 години така и нямал грижи. Не го знам с какъв декодер и какви са му били соленоидите, ама маса народ се беше изредил че ставало...ужким.

Това с релетата е ясно и не ми се прави, все пак искам малко по-цивилизована работа :)

Иначе за соленоиди планирам пак на ROCO, оригиналните които те препоръчват, а за декодер пак техния, на ROCO.

---> ел. управление Roco 61195

---> декодер     Roco 61196

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия