Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на JesusBlack14

<< < (2/4) > >>

Best Ripper:
Относно мокета и залепването му. Зависи кога е лепен и с какво. Навремето често мокет и балатум /не ботекс, а балатум - подовите настилки с текстилна основа/ много често се лепяха с обикновено декстриново /канцеларско/ лепило... Онова тъмнокафявото, леко с кристален блясък. То е водоразтворимо - просто трябва добре да се накисне с вода и ще се размекне. По-късно обаче започна да се ползва и Ц-200 - там работата много загрубява. За него евентуално нагряване /умерено/ и стъргане с шпакла. За лепене също, но най-вече на настилки без текстил, се ползваха хелметексовите лепила /прома, хелми, полихлоропреново/, но някои лепяха с тях и балатум. Там се работи с коресилин, обаче яко се надрусваш с него, особено разлят на голяма площ в по-голямо количество. Провери кой е твоя случай.

Относно макета - имаш единичен, еднопосочен преход между двете концентрични елипси. Тоест, ако влак премине от единия кръг в другия, няма как да се върне обратно, без да обърнеш посоката на влака. Според мен такова решение при двурелсов път е неудачно. По-добре сложи от другата страна още две стрелки в обратна посока /или две в завой където ти харесва/, през които влакът отново да може да се върне на първия кръг.

JesusBlack14:
То имаше стрелка и там, но се счупи. Може да купя още 2 и да го направя , но не съм сигурен. От друга страна така ми харесва малко-повече.  :)

Krasi:
Виждам, че в ъглите имаш доста свободно място. Можеш да сложиш по една права релса в средата на завоите и така да разшириш трасето. Ще има място и за още някоя паралелна отбивка от вътрешната страна на правия участък, където сигурно ще е гарата. Повече коловози - по-голям кеф :dance1: :dance1: :dance1:

Vlado:
Аз гара не виждам в това предложение - има един обиколен коловоз , една двойка стрелки в нищото и една стрелка на открит път. Тъй че зависи каква е идеята на JesusBlack14! Ако иска да кара влакове по тази схема без претенции за доближение до действителността, няма лошо. Но ако не е така - трябва сериозно преправяне на схемата. :)

JesusBlack14:
Готов съм да чуя вашите предложения :good: Гарата я мислех да е отпред, където са 3те коловоза, между 2ри и 3ти коловоз стои перонче на Аухаген  :dance1:
Адски завиждам на колегите тук, които имат място за по-големи макети!!  :)  наистина са ми много къси правите.. но една G62 няма много да ми помогне. Място хора, място  :this:

Ако някой има интересни идеи, моля да ги сподели, аз ще реша каво да правя  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия