Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Локомотивите серия ЕА 3000 (означени в Р. България като серия 86)
Mixy:
Тъжната истина е, че броят на ЖП-моделистите и магазините за модели у нас е по-малък от съответните бройки в малко немско грдаче. Причините за това са много и няма смисъл да ги коментираме. И аз искам да има повече БГ модели, но едва ли това ще се случи в близките години. Адмирации за всички, които са допринесли за това, като са го направили възможно чрез собствен труд, посредничество, привличане на производител или дори само с покупка на готов БГ модел. Но докато ситуацията в държавата си остава все така сдухана, ние също си оставаме просто шепа хора с екзотично хоби.
pach:
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=3679.msg79230#msg79230 date=1339483957 ---
--- Цитат ---Тук в България състоянието е следното (мои проучвания):
- хобисти (от пет мащаба) около 55-60 човека.
- активните в три форума и половина - около 35-40 човека.
- симпатизанти, които някои ден може да станат хобисти - още около 20-тина човека.
--- Край на цитат ---
Тук пък аз смея да твърдя, че сметките ти изобщо не са верни... Не си прави сметка само по свои познати, приятели, участващи във форума и т.н. Има много хора, които са "необвързани", но си събират модели и карат влакове /всеки със собствените си разбирания/, обаче и не искат и дума да чуят за този форум или пък да се показват пред всички... Лично аз съм продавал неща на 6-7 души, които изобщо нямат регистрация във форума и никой не ги знае, но понеже всичко се чете без ограничение, намират начин да се свържат... :hi:
--- Край на цитат ---
Добре!
Щом като не влизат във така изброените от мен групи...
... значи става така:
Тук в България състоянието е следното (мои проучвания):
- хобисти (от пет мащаба) около 55-60 човека.
- активните в три форума и половина - около 35-40 човека.
- симпатизанти, които някои ден може да станат хобисти - още около 20-тина човека.
- още 7/8 човека дето Венци им е продавал модели и нещАт да ги знаят тука.
...но нима това променя картината???
Аз не участвам в спор, нито твърдя че моите наблюдения са валидни за всеки,
а просто споделих своето виждане по въпроса!
А Венци не би и могъл да си представи кои са моите приятели и познати, така че се изказа неподготвен,
но да не се отклоняваме от темата...
...още повече че Миро го каза най-вярно накрая:
--- Цитат --- Както и да е ,който ме разбрал ,разбрал който не ,не !Всеки си има глава на раменете.Стоп на писаниците и това е!
--- Край на цитат ---
Adrian:
Абе хора ! Пипъли !! Нямате ли си работа , та ми страдате и броите стотинки ?? Повече сълзи изревахте от Фатмагюл :lol:
За каквото и да става дума , става дума за пари . Имаш крава - пиеш мляко ! Нямаш крава - звъниш на Тониеми и започваш да редиш хвалби :drinks:
mitko0888:
Е накрая не се стърпях и ще се изкажа по въпроса за моделизЪма:
--- Цитат на: Adrian link=topic=3679.msg79234#msg79234 date=1339491870 ---
Абе хора ! Пипъли !! Нямате ли си работа , та ми страдате и броите стотинки ?? Повече сълзи изревахте от Фатмагюл :lol:
--- Край на цитат ---
Това Vatmaguel в кой мащаб е?
--- Цитат на: Adrian link=topic=3679.msg79234#msg79234 date=1339491870 ---За каквото и да става дума , става дума за пари . Имаш крава - пиеш мляко ! Нямаш крава - звъниш на Тониеми и започваш да редиш хвалби :drinks:
--- Край на цитат ---
Адри, тези двете, които си нарисувал :drinks: , се наричат ХАЛБИ.
И пак по темата, да попитам моделистите: Swiss моделите предполагам че си ги доставяте нелегално от някой швейцарски фен, който ги е изкупил от "производителя" в годината на производството? Трябва да се разтърся да видя в каталозите дали има останали швейцарски модели! Пък нали и ние сме Швейцария, нищо че сме онази, на балканите, може и някое наше моделче на локомотив да видя в някой каталог? Или в гугъл-а да излезе - в магазини, на брой повече от пръстите на едната ръка (освен ако не е пострадала от банциг).
Нещо ми се върти в главата че поне 5 (пет) човека редовно четящи и пишещи тук са запознати с въпроса за фабричното "побългаряване" на съществуващи модели. Не че очаквам да науча нещо ново от тях, ама можеше за три денЯ да се изкажат по темата, заради четящите, че и заради спорта.
Кога да очакваме останалите петдесетина модела, експлоатирани у нас? Или ще става само с поръчка и авансово плащане.
liro4605:
"За чиста и свята република" -разбирайте го както искате :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия