http://vbox7.com/play:58392e27bb
Красота!!!
Любимият ми подбалкански експрес.Особено ме радва звука от тирфона на модернизираните ел. серия 46.Прилича ми на мяукането на една от котките ми...
Представям си...зима,влака е под Балкана,сред гори и живописни криви,вътре топло,уютно.
Пуснете си го на цял екран,на малък е тъпо.Клипът е поздрав за всички фенове на БДЖ!!!
ПС
Вижте шоуто с фаровете. 
Само една поправка. Не се казва така. "Тирфон" не е свирка, а един болт - по-точно това са болтовете-скрепления, свързващи самите релси с дървените траверси. По-нискоквалифицираните железничари му казват "трифон" ама не е правилно, вярното е "тирфон". "Тифон" е свирка. Всъщност и това не е съвсем вярно, правилната дума е "тифтон".
Тази хем специализирана, хем видоизменена и неправилно казвана терминология и мен страшно много ме дразни. Други примери - нискоквалифицираните, но доста добре платени работници в автосервизите например така и не се научиха, че не се казва "гърне", а шумозаглушител. Гърнето има друго предназначение - за варене на фасул или за акане

Също при тестетата с карти не е "жокер", а е "джокер". Или думичката "мотриса" - вярното е "мотрис". Думата е френска и е от женски род. Тоест "една мотрис". В трамвайните депа казват "един мотрис", което пак е грешно. Те там даже са се научили на всичко, което се движи - трамвай, автобус, тролей, да казват "кола". И шофьорът като каже "колата е до тука", ми иде да му кажа "Чичо, това не е кола, а е автобус."......