Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Проект "Гара Плевен Запад"
spas_tf:
Г-н Архитекта отговаря - прозореца си е на място, фриза е малко смъкнат от там идва цялата работа. Тези прозорци са за проветрение на подпокривното пространство - тук не важат изискванията за минимална височина на подпрозоречните парапети. За самия фриз - в момента вече нямам спомен защо съм го правил така - беше Април 2012 сега е септември! Колкото до различните по височина прозорци - те са различни и в действителност! Като цяло сградата съм я правил единстжено и само по снимки и всички знания които имам за технологията на строителство по това време , ако някой иска по-точен макет моля да заповяда на стола!
pach:
Спасеееее, "не ти е верен камуфлажа"!!!
:lol: :lol:
"Маааанджиии" винаги ще има - свиквай и ще спреш да им обръщаш внимание!
Много добре си става всичко, не без ръчичките на Владо!!!
И двамата не мърдайте от "стола"!!!!
:hi: :hi: :clapping: :clapping: :clapping:
ПП. А и цената е доста по-приемлива от ...гара Казанлък (4000 лв) !!!
mitko0888:
Не знам защо се засягате г-н Архитект. Просто констатирах. На 3D картинките от първата страница, както и в албума на Владо, прозорците на горния етаж са еднакви по височина (поне така изглежда на картинката). На пластмасата обаче 2 х 2-та прозореца на горния етаж са значително по-високи от двата в централната секция и определено трябва да се скъсят отгоре. За съжаление това касае и скъсяване на рамките. Въпросното прозорче, което трябва да стъпва поне на "плочата" от тавана, трябва да се вдигне с една идея по-нагоре, както и да му се намали височината, в момента тя е колкото на прозореца от долния етаж.
Определено на този етап от работата тези дребни корекции не биха били проблем за строителя. Както и за материала, който се използва.
Също така бих си позволил и една друга забележка. Без публикуване на снимка на оригинал не се забелязва. Но външните вертикални елементи, които приличат на наредени камъни, от лицевата страна са с различна дължина (през един) и определено дават определено излъчване на гарата. Това вече си е малко по-трудоемко за правене, но аз не се съмнявам в способностите на Строителя (които вече са доказани поне в този сайт).
В крайна сметка става въпрос за модел, т.е. нежо което изобразява оригинала. Но дори и човек да не е виждал оригинала (въпреки че снимката му трябва да стои наблизо до модела), разположението на прозорците според мен би трябвало да се коригира.
Съжалявам че с двата си поста съм нарушил душевното ви спокойствие, както май и на други съфорумци.
spas_tf:
Да доложа - на г-н Архитекта които си има Име все пак му прекипя! От тук насетне злонамерено или не всяко изказване относно качеството на моделите може да ми го пишете на лична , за да обясня защо, кога, къде ,как , по каква причина, настроение и т.н. съм го направил! Наистина е много лесно да се намират косурите - да може да има , но някой пита ли колко време, нерви, прецизност, ровене по книгите и т.н. отнема да се направи това ами и да бъде и истинско , да се намери материал , машина и да бъде и евтино?! Да не забравяме най-малко телефонните ми сметки които правя само и само да има какво да се снима на срещите. По принцип трудно излизам от спокойното ми душевно състояние, но тоя път странно , но излязох! Е мили ми хора - архитекта излиза в пенсия предсрочно - нервите , които ми докара гара Плевен са ми предостатъчни , че след това да ми се търсят и косури! Пожелавам Ви приятни мигове с картинките от последната гара направена от мен за ВАС! :hi:
tritehiksa83:
Немога да разбера този форум за скандали,кусури и хапливи послания от "разбиращи"ли е или форум за обмяна на идеи интереси и удоволствие.
Спас прави всичко възможно,мъчи се товари си свободното време и какво ....... питам ?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия