С този мой пост давам предложение за нова Рубрика "Направи си сам"

Как да си направим товар имитиращ дървени дъски подредени в един вид палети. Ами аз лично използвам оригинално естествено дърво. Спор няма че дърво най добре се пресъздава с дърво

Но да започваме. Единствено съжалявам че не снимах процеса със самото лепене, но не мисля че ще е проблем за всички вас.
Ето това е суровината която ползвам. Дам точно така дървени бъркалки от кафе

В повечето заведения като Costa и бившите CoffeeHeaven и Onda сервираха с такива дървени бъркалки. Еми аз бях събрал около 100-тина клечки. Естествено въпросните бъркалки можете да ги купите от магазин в пакети по 500 или 1000, но тъй като аз вече съм ги изпил ще ползвам именно тях.

Клечките ги нарязвам с дължина подходяща за вагоните. В моя случай това е 11,2 см. Подготвям 40 бройки с приблизително еднакви дължини +/- 1мм даже изглежда по-реално. С това дъските са готови. Следва направата на разделителните дъсчици. Издялквам малки подпорки широки 1мм и дълги 29,5мм. Дължината е точен размер, защото точно толкова е широка моята товарна гондола на Пико. Подготвяме 16 такива малки подпорки. Може да се ползват и клечки от кибрит, но не ми изглеждаше добре понеже са по-дебели от бъркалките и стоят като греди.
Първата подпорка се намазва с лепило и се залепва върху 5 дъсчици приблизително на 2см от края им. Залепва се втора такава подпорка и в другия край на дъските. Вече имаме готов един ред от цялата палета. Повтаряме тази процедура 8 пъти докато не останат заготовки. Крайния продукт изглежда по този начин. Доокрасен е с тънка хартиена лентичка от гланцово цветно блокче която има за цел да имитира металната пластина с която са притегнати дъските.

За направата на двете палети е нужно:
82 броя дървени бъркалки за кафе с широчина 5мм, дебелина 1,5мм. Дължина по избор.
1 тубичка от 2 грама ГЕЛ секундно лепило или Ц200
Макетен нож
Клещи секачки
Малка пила за дърво
Шублер
Време за работа 58 минути
Това е от мен

а на вас бриятно бИчене на дЪски