Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Статия: "Обречени ли са българските железници?"
Vlado:
Йоп - 8-ми коридор:
Loco-motion:
Не знам доколко тези коридори са все още актуални като европейски приоритет. На 20 октомври 2011г. бях попаднал на една статия и я пуснах в моята тема тук във форума. От нея става ясно, че от Брюксел дават приоритет на пристанище Бургас.
Евросъюзът налива 50 млрд. евро в пристанищата и железопътните си мрежи, за да повиши конкурентноспособността:
http://www.railwaygazette.com/nc/news/single-view/view/eu-funding-plan-builds-on-ten-t-revisions.html
Обърнете внимание на трасе номер 4:
Хамбург - Рощок - Берлин - Прага - Братислава - Будапеща - Арад - Тимишоара - София - Бургас или
- София - турска граница или
- София - Солун - Пирея - Лимасол - Hикозия
което минава през България и явно се разчита на голям ж.п. възел на наша територия, и на трасе номер 10:
Страсбург - Щутгарт - Мюнхен - Велс/Линц или
Страсбург - Манхайм - Франкфурт - Вюрцбург - Нюрнберг - Регенсбург - Пасау - Велс/Линц - Виена - Будапеща - Арад - Брашов - Букурещ - Констанца - Сулина
което ни заобикаля.
liro4605:
--- Цитат на: spiritt1974 link=topic=3775.msg76316#msg76316 date=1334095309 ---От всичко, което сте написали става ясно, че "От нийде взорът надежда не види",
но това е така защото "Свестните у нас считат за луди, глупците вредом всеки почита" пък и народа " лъжливи уста слуша със вяра"
и когато "кожата като му одере звярът, на бога е свикнал да се надява"
Обаче сърце ми вече не трае да гледа мутра как бесней над бащино ми огнище :aggressive:
--- Край на цитат ---
:hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия