ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum
За форума по принцип
piko1:
--- Цитат ---3. Направата на нов раздел „Начинаещи хобисти“. Начинаещите (и „новопристигнали“) хобисти
да могат да пишат в него каквото искат (дори „тъпите“ си въпроси) но в останалата част от форума да могат само да четат.
Така всеки новопристигнал или начинаещ, ще може да споделя какво е прочел
от другите раздели и така сами да си дават отговори (а ние ще знаем, че четат).
Ако такива отговори не намират, в края на раздела, да имат една обща тема от типа
„да питам по опитните и всички знаещи“ където и ние да им помагаме. „Допуска“ да се пише в останалата част от форума,
да става след 6 месечен срок в който всеки желаещ да продължи, да се допуска след три публикации тип „статия“ било,
то ревю на модел, техника направа на нещо свързано с хобито или събрани справочни или исторически материали и факти,
и представянето им за даден подвижен състав.
(без ограничения за епохи, администрации и т.н. но смислено и средно дълго „писание“ с факти и интересно инфо в него).
--- Край на цитат ---
това със раздела е невероятна идея и с четири крайници я подкрепям но лошото в случая е ограничението от 6 месеца което няма да се понрави на много те може да се мине и без това ограничение те може да се мотивират новите моделисти те сами да решават да пишат ревюта и статии за собствените си модели или на техники който те ползват тъи да се каже в случая по пътя на логиката всеки проблем има няколко начина на решение и в повечето случай решението винаги е правилно и те никога не са грешни или поне в повечето случай идеята е да не се допуска пишман моделистите да изплюокват мнение тип " луд ли си това не е така а иначе " което от своя страна пък води само до отрицателен ефект веднъж кажат ли ти, ти грешиш че правиш това така започваш да мислиш едва ли не че всичко правиш грешно от там и желанието ти спада както и процента успеваемост така да го наречем замислете се как любимите ви учители едно време не са ви карали да разбирате някаква материя а са ви подтиквали несъзнателно да го разберете по свой си начин това е част от психологията и педагогиката
ии понеже стана въпрос за стендовиците те имат доста интересни неща който можем да взаимстваме за този форум като груповите занимания с конкурсна цел с малко награди примерно тениска книга вагон малки неща стига да се направи експеримент те и някой да има достатъчно смелост в началото ще се окаже че имаме много скрити лимонки а за последното съм сигурен който сами ще се покажат
пък за новото поколение наградата и признанието са нещо което ги кара да прохождат много бързо това го казвам от опит имам контакти с много хора от 13 до 35 годишна възраст който просто пращят от идеи и желание да покажат че те могат ( игри като World Of Warcraft, league of legends, Dota, го доказват ) просто трябва да бъдат стимулирани по правилният начин аз съм Гилд Мастер на голяма гилдия от играчи в един български WoW сървър тя се състой от 300-400 човека смятам че знам какво говоря
pach:
Нищо (включително и срока от 6м) не е "застопорено".
Това е просто едно предложение, което вече тръгна на обсъждане.
Но това в никакъв случай не означава, че ще стане и ще е точно така.
Това е просто моето виждане по наболели въпроси.
:hi: :yes:
piko1:
пачи поддържам това предложение и наистина ти свалям шапка за него те не ме разбирай погрешно просто допълвам предложението ти и го допълвам малко
моето предложение е да сформираме първия групов билд на форума да видим какво ще излезе ако администраторския екип е навит разбира се
TheJackal:
Това което Пламен (pach) предлага като идеи, мисля че ще има почва - метода е изпитан в повечето форуми за стендов моделизъм, а и не само там! За раздела "Далавера" и там строги правила, поне 1 месец и минимум, да е регистриран във форума. Нещо може би не до там съществено: Никовете на не влизалите във форума в рамките на 30 - 40 дена, автоматично да се затриват (софтуера се наглася за определен период от време мисля, че беше около 90 дена да важи). Останалото е настройки на софтуера и всички до един да се съобразяваме с правилата, тогава няма да има и проблеми. Също ще изчакам и становището на администрацията, за това за което споменава Владо (Vlado) да се направи:
--- Цитат ---Накрая, когато всички са на мнение, че сме изчерпали проблематиката, ще направя списък с предложенията, които да одобрите (допълните или съкратите) и ще го представя на администрацията за обсъждане. Пък каквото сабя покаже...
--- Край на цитат ---
Сигурен съм, че с усилието на всички сабята ще отсече правилно!!!
pavel75:
Ще има списък само изчакваме още малко, тъй като има хора които не влизат всеки ден.
Когато се направи списъкът това не означава, че повече няма да може да се дават предложения - напротив. Форумът е жив организъм и ще се променя според ситуацията и нуждите.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия