ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum
За форума по принцип
vesko76:
--- Цитат на: j.k.kolev link=topic=3789.msg109998#msg109998 date=1514462710 ---Настоявам Пламен де се извини за епитета "промит мозък"
--- Край на цитат ---
Съгласен с колегата.Събрали сме се в този форум да прекараме приятно свободното време,а не за делене на лаври.
pach:
j.k.kolev това беше в опит да опиша определен резултат
в следствие от действие на друго лице, а не за да Ви обиждам!
Въпреки това, най-офизиално се извинявам на Вас,
като Ви уверявам, че въпреки всичко случило се след определен
ден (аз още пазя скицата която искаше да коментираме когато
ми се обадиш по телефона...макар вече да е безмислено),
не съм искал да Ви прозвучи като обида и съответно да Ви засегне и обиди! Приемете мойте извинения!!!
Същото, моля да се разбере и приеме, и от потребителя Миро!
Не съм смятал, че може да са ви промити главите, тъй като ви
познавам в друга светлина!!! Дано да разберете какво искам да кажа, в извинението си!
Но може би трябва да се даде някакво адекватно
определение на действията ви в светлината на казаното от мен по-горе!? За мен това е едно възможно обяснение, на вашето променено поведение тук. Може би има и друго, но то не е изяснено от поне вас. Най-лошото нещо е да повярваш
на сплетни и лъжи, по адрес на трети човек, без да потърсиш
истината и от него, и да се държиш така спрямо него,
все едно е виновен. Поне аз така мисля...
Всъщност, това не е задължително!
Тук, както и във всеки форум, няма задължителни неща освен
спазването на установените правила.
Може би стана въпрос за общочовешки норми, но те са такива
каквито всеки един от нас разбира по своя си критерии.
:hi:
ПП. А в горният ми пост промит е в кавички, та хептем не разбирам защо го схванахте без кавичките!? Може би в следствие
от друг тип въздействие от "приятел"!? ..както и да е...
j.k.kolev:
Пламене, приемам извиненията и ни най-малко не се сърдя. Просто ми се видя неуместна квалификация за двама мъже със семейства и деца и хиляди отговорности.
Ще взема отношение и относно подигравките на Митко за това, че Венци на можел една маса направи, едни светофари да оправи и т.н.
При мен се справи с поне 1,5 километра кабели във всевъзможни посоки и стаи, не знам колко стотин метра трасе с дублирано захранване в 4 мащаба Н0, десетки задвижени стрелки с отдолу поставени механизми, най-малко 50 светофара при това забележи Митко - светещи червено, зелено, жълто и зелено, че даже и синьо където трябва, пет табла лично проектирани и изработени от него със всички необходими индикации по тях и не знам колко десетки ключета, не знам колко десетки светещи лампи, не знам колко стотин часа с поялника и отверката под и над масата, обръщателно ухо - явно не само е чел ГДР-ейските списания, не знам колко вагона и локомотива му минаха през ръцете за отстраняване на дребни и значими проблеми. Отделно цялостното управление на макета и това, че всичко се постигна по възможно най-опростения и бюджетен за поддръжка и експлоатация начин.
Е, добре не мисля и никога не съм твърдил тук, че това е върха на железопътния моделизъм, даже напротив, може би други биха направили кой знае какви чудесии, но това е по силите на двама души. За повече - има си клубове с по 30 човека и добре виждаме техните резултати.
Макар, че в тази тема не сме на другарски съд(има си друга за такъв) да кажат и други колеги как се справя при тях - знае ли що е кълбета със жици, как светят светофарите,на късо ли им дава....как и по какъв начин им помага.
Има и още един аспект уважаеми писатели и мислители по темата "Венци", по-важен от всичките пластмаси и железа . Аз съм се преценил, че мога да се доверя на този човек, а в днешните години малцина са достойни за доверие, пък още по-малко го оправдават. Помислете си на Вас, кой за какво ви се е доверил и дали сте оправдали това доверие. Не е нужно да споделяте.
И още нещо, което ми се струва много от нас забравяме често. Зад всеки псевдоним тук стои по един човек със своите мисли и чувства, кусури и недостатъци. Като знам колко труд, емоции и време стоят зад всеки направен модел, макет, модул, програма за планиране на трасета, националните и международни срещи, никога не бих си позволил да оплюя направеното от някой, даже колкото и да не ми харесва, то поне старанието заслужава адмирации.
И се зачудих Митко с каква лекота и подигравка задраска знанията, уменията и направеното от Венци, щом не е научил от него нищо, сигурно е на по-високо ниво от него, сигурно умее повече, сигурно е направил много повече, сигурно е помогнал на много повече хора, не знам, не иронизирам, сигурно е така, не искам да ги сравнявам, нека всеки сам преценява.
Написах всичко това не за да адвокатствам на Венци и той не ме е оторизирал да го правя, просто не можех да оставя твърденията на Митко, че е човек, който не може едно кълбо жици да размотае.
Всъщност всичко, което исках да кажа беше, че нямаше нужда да се влага толкова лично отношение към човека, когато пише по темата z21. Пък после можеше да се направят каквито трябва корекции и допълнения. Но, няма значение, майната и на централата, не било 2013 ами 2012, цената и била не знам си каква преди пет години, Роко нямали претенции сякаш сме им представители, че да знаем, скрил амперите на друга мерклинска централа, аз също помня че първите централи бяха без ключ с рутер към тях, ама какво толкова имат ли значение такива глупости?
mitko0888:
Живко, всичко което си написал е абсолютно вярно. Ще ти припомня моята теза по въпроса:
"Нямам нищо против когото и да е, особено когато не го познавам. Може да е много готин човек, както някои ме убеждават, но във форума се държи като задник (без извинения). "
Внимателно следя твоите теми за макета. Пределно ясно ми е кое е резултат на труда на Венци.
Но би ли ми казал в колко от всичките 3000+ поста Венци е представил нещо от това, обсъдил или коментирал? Сигурно има и такива. Но в огромното си болшинство от постове (като изключа тъпите вицове) се вижда абсолютно тенденциозно заяждане, обиди, квалификации и какви ли не негативно отношение към Пламен. А тъй като и Пламен гледа на всяка цена на всеки пост да се изяви, като резултат всичко в последно време, независимо от кого и как започнато, се превръща във въпросната пиеса, която Стан описа. Само че Пламен (без въобще да се мъча да го оправдавам) може да се порови и да посочи линк или нещо друго по въпроса, докато Венци директно включва неговия любим ...номет. И всяко второ изречение от написаното е негативното му отношение по темата или по опонента му.
Затова и аз започнах по всичко, написано от него, абсолютно тенденциозно от моя страна, да отговарям по същия начин. С тази разлика че всичко, написано от мен като "отговор" на Венци, съм го проверил или показал откъде съм го взел (с две правописни грешки в последните дни), докато той, явно че не му се занимава с "безмислено" писане, просто превключва с неговите си л.... .
Защо го правя ли? Ами от предишния сблъсък - повече от година ли, две ли - си мълчах и очаквах вие, които ги познавате и си имате приказка и доверие, да ги вразумите и нещата поне малко да се върнат към нормалното. (Въпреки че май от самото начало си е имало конфликт). И не само аз, а и много други си пишехме по някакви "наши си" теми и въпроси, но винаги след един - две поста във форума започваше това, което стана и сега.
И накрая - в пиесата, както и в един мач, или на един концерт, освен че трябва да има публика, която да не се разотива, трябва да има и кой да играе на сцената / на терена, за да може да има публика. А "една лъжичка е достатъчна да развали кацата с мед".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия