Автор Тема: За форума по принцип  (Прочетена 89718 пъти)

widowmaker

• Гост
  • Trade Count: (0)
Re:За форума по принцип
« Отговор #150 -: 22 Април 2012, 16:43:46 »
Цитат на: Boris 2-12-4 link=topic=3789.msg77143#msg77143 date=1335097709
Сега доволен ли си?!? Изблизах си окъканото...
И аз съм нитоброяч понякога, но от дървото не можем да видим гората - или искаш да разводниш темата?!?

Не, просто се постарай да не правиш грешки след като апелираш за чистота на езика.
Виж си темите колко са "нашарени" с емотикони и препинателни знаци там, където изобщо не им е мястото.
Тирета след запетайки (които пък не са си на мястото), липсващи точки в края на изречението,
липсваща главна буква за началото му, пълен, непълен член и т.н.
Нищо лично, просто като видя, че си писал и гледам да не го чета, щото с този твой словоред всичко е една голяма каша.
Не се заяждам, а изказвам своето мнение относно стила ти на писане.
И пак - нищо лично, просто нека сме обективни (и критични) на 100%, нали така?

Boris 2-12-4

• Trade Count: (7)
  • Hero Member
  • Публикации: 537
  • Рейтинг: 165
  • Еп. І,ІІ,III; вагонни фабрики; кранове; военни
    • rocklokomotive.blogspot.com
« Отговор #151 -: 22 Април 2012, 16:50:25 »
Съгласен съм с Теб на 100%.
Един ден се надявам да мога да съгласувам съдържание с препинателни знаци.
На този етап обръщам много повече ффнимание на съдържанието, което ни на йота не ме извинява...
 :drinks: :drinks: :drinks:

mitko0888

• Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 2437
  • Рейтинг: 1036
  • H0, еп. I, II, III, IV, София
    • Снимките ми ...
« Отговор #152 -: 22 Април 2012, 17:20:55 »
Остава да напишете и за явното нежелание човек да се постарае да пише на български език.
Да видим кой пръв ще намери пример за това във форума?
И дали и това не е отново двуаршинно премерено (за мен - толерирано) от т.н. Администрация (който и да е зад това име).

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #153 -: 22 Април 2012, 20:14:55 »
Цитат на: mitko0888 link=topic=3789.msg77153#msg77153 date=1335104455
Остава да напишете и за явното нежелание човек да се постарае да пише на български език.
Да видим кой пръв ще намери пример за това във форума?
И дали и това не е отново двуаршинно премерено (за мен - толерирано) от т.н. Администрация (който и да е зад това име).

Ако имаш предвид piko1, то е добре да знаеш, че момчето има здравословни проблеми и затова пише така, а не защото не желае. А що се отнася до многото други, които не пишат граматически и пунктуационно правилно, е добре да си дадеш сметка, че ако бъдат отстранени от форума, ще останат много малко "писари". Аз също се дразня нa неграмотното писане, но и си давам сметка, че няма как да се преборим с това. Поне на този етап. Освен ако някой не се нагърби да преподава правопис, което пък ще обиди мнозина. В крайна сметка е по-важно съдържанието, а за другото, признавам си, си затварям очите, колкото и да не ми се иска.

За да ви стимулирам да пишете, обявявам 24.04.12 г., вторник, 24,00 ч. за крайния час за даване на предложения за подобряване работата на форума. След това временно темата ще бъде заключена, за да могат да се обработят дадените предложения. След което ще се обяви списъкът с предложения за окончателна редакция. Накрая идваме наред ние - администрацията, да определим какво ще се случва в бъдеще и какво не.

« Последна редакция: 22 Април 2012, 20:19:36 от Vlado »

mill

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #154 -: 22 Април 2012, 21:44:33 »
Аз с риск да ми се смеете ще попитам -Какво му е на форума, какво ще сменяте .... Различни хора пишат тук  ,никога сигурно няма да има единомислие.Ще има периоди на затишие,ще има и такива на оживени дискусии.Според мен няма много разисквания на ж.п. тематика в момента ,защото 80% от заплатите ни отиват за най-неотложни нужди,другите 20% в банките по кредити,а може и фифти-фифти при някои.Какво да си купиш,какво да сглобиш с желание :sorry:?Ако се подобри дереджето в държавата ,ще видите как ще се оживи форума.Ето най-важната новина днес за БДЖ е как са хванали служителите на г.Свиленград крали гориво.Какво да му коментираме и обсъждаме на това....
Лично аз не смятам,че има нужда от кардинални промени по форума.

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #155 -: 22 Април 2012, 22:16:57 »
Предложението на Пламен е добро, но според мене частта със "изпитите" си куца. Не всеки има време, желание, а и възможност да представи или изрови нещо неписано или непубликувано, а и след още една година ще е още по - трудно, да не казвам невъзможно. Достатъчно е да се остави да "прекипи" ентусиазма на новодошлите тип  ала "Чукча не читатель - чукча писатель" в импровизираната "кошара". Там те ще са задоволили първоначалната жажда за знания четейки из форума тук - таме, защото друга възможност и няма да имат. С това ще се избегне дублирането на темите, отговори на едни и същи въпроси и досадното прехвърляне от "непрочетени" най - вече. Който пък си мисли, че има нужда да дъвче едно и също, то нека  отговаря на подобни въпроси на лична.   :hi:

Boris 2-12-4

• Trade Count: (7)
  • Hero Member
  • Публикации: 537
  • Рейтинг: 165
  • Еп. І,ІІ,III; вагонни фабрики; кранове; военни
    • rocklokomotive.blogspot.com
« Отговор #156 -: 24 Април 2012, 11:03:42 »
Не е в темата, но все пак:
Widowmaker!
Всички мои  публикации в тази тема  са поправени откъм граматика и пунктуация...
До края на май ще се опитам и с останалите...
Б.
« Последна редакция: 24 Април 2012, 11:27:56 от Boris 2-12-4 »

Gervasii

• КЖМ - България
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • Публикации: 1733
  • Рейтинг: 40
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #157 -: 24 Април 2012, 11:05:16 »
Цитат на: Boris 2-12-4 link=topic=3789.msg77239#msg77239 date=1335254622
Не е в темата, но все пак:
Widowmaker!
Всички публикации в тази тема  са поправени...
До края на май ще се опитам и с останалите...
Б.

Да живее българският език!

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #158 -: 24 Април 2012, 11:30:56 »
Цитат на: Best Ripper link=topic=3789.msg77070#msg77070 date=1335024221
Имам едно съвсем сериозно и последно предложение от мен изобщо за този форум.
Предлагам да се въведе длъжността "Най-старши главен администратор на форума" и за нея предлагам безапелационно да бъде назначен пожизнено потребител pach. Причините са следните:
1. Въпросният потребител доказа в последните дни, че форумът на www.railwaypassion.com е центърът на малката му вселена и за него нищо друго не съществува. Не бива да сме лоши и да накърняваме крехкото му психическо здраве след тримесечния му бан /естествено крайно несправедлив!/. Как ли той не е сложил край на живота си за трите месеца "заточение" и какво му е било в душата, четейки денонощно форума през телефон и не можейки да изкаже най-ценни мисли. Направо някой лош админ жестоко се е изгаврил с него, лишавайки го от единствената му утеха в този тежък свят. Нужна е справедлива компенсация!
2. В последните 2-3 дни потребител pach показа неоспорими желания, настройки и способности да изземва функциите на модератори и администратори, давайки навсякъде ценни указания  и уточняващи напътствия на много потребители по теми от най-широк спектър /включително и най-вече извън ЖП моделизма/. Той е сканирал в pdf формат цялата история на форума - не бива това да пропадне някъде в небитието и дори буква от изтрит пост не бива да се затрие за поколенията...
3. Предавайки цялата власт в ръцете на потребителя автоматично ще се решат безброй проблеми във форума, като отпадне загубата на време в писане на предложения, гласуване, контрапредложения, контрагласуване, пилеене за сили, нерви и средства, лишаващи ни от възможността да се забавляваме с любимото си хоби. Получавайки възможност, pach ще реши кардинално въпросите за не повече от половин час, банвайки во веки веков по ЕГН около 35% от настоящите потребители - т.нар. "неуважаващи pach". Останалите около 60% сами ще се откажат да се мерят с него в рамките максимум на 2 седмици - тук естествено слагам част от втората група, които ще му зададат "некоректни въпроси" и ще получат и те бан в рамките на 1 минута - все пак да не забравяме, че потребителят живее денонощно в този форум и не може да допусне проблеми и разправии... Така, след около месец максимум и с минимум усилия, форумът ще придобие така желания от всички вид, където ще остане една групичка фенове на стила и методите на pach под неговото вещо и компетентно ръководство по всички въпроси. И нека бъде тишина, мир и спокойствие...  :drinks:

Моля, предложението ми да бъде взето напълно сериозно... Искрено се извинявам на потребител pach, че го споменавах, но сами виждате, че нямаше друга възможност предвид предложението ми.  :hi:

Тъй като срока за предложения изтича днес в полунощ,
 и АКО администрацията се съобрази с нашите предложения,
 както  и АКО въобще направи някакви промени,
 моля това предложение (от цитата ппо-горе)
да не се взима под внимание!

Макар и в убедеността на сериозността му, нека все пак под тази форма да не се прави опит
както за психоанализа (нещо познато на въпросния потребител отправил предложението),
така и за изясняване на личностни отношения скрити под една или друга форма.

Някъде още в началото админастрацията настоя за коректност след което си затвори очите (пак опряхме до различния аршин)
и въпреки прякото  алармиране от друг нейн "любимец", не предприе никакви мерки по въпроса!!!

Смятам, че цитирания по-горе пост съдържа пряко и коствено нарушение на тук досега "спазващите"
се правила и в частност точките т.1.4 и т.1.14:

Цитат
1.4 Да уважава другите потребители на форума. Всякакви обидни думи и преки характеристики/заплахи ще се считат за грубо нарушение, като резултат мнението ще бъде редактирано или отстранено от темата. Потребителските имена на особено напористи с обиди/заплахи участници ще бъдат деактивирани. Нецензурните думи ще бъдат замествани със символа "*" или мненията ще бъдат изтривани.

В поста на горния цитиран потребител се прави пряка характеристики за мен
 и анализ на психичното ми здраве., което е ПРЯКО НАРУШЕНИЕ на цитираната точка от правилника на форума.

т. 1.14
Цитат
1.14 Често повтарящи се мнения с еднакво съдържание, мнения със съдържание далеч от темата или теми със съдържание далеч от раздела, в който са създадени, ще бъдат определяни като SPAM. Такива мнения/теми ще бъдат отстранявани, а авторът им ще бъде предупреждаван официално. При доказано наличие на умишлени действия, потребителското име на съответния участник ще бъде деактивирано.

Последните сто (не съм ги броил) мнения на въпросния потребител той по един или друг начин допуска постоянни повторения под различна форма,
в които постоянно се занимава с моята личност, моите умения, моите постове и т.н. тоест е в пряко нарушение на т.1.14
Това действие беше предприемано дори по време на тримесечното ми отсъствие (за наказание) от форума, за което администрацията и се
налагаше да трие тези постове, след като други потребители показваха грознотата на свършеното в отсъствие на коментирания човек.

Настоявам уважаемата администрация да вземе съответните мерки указани в правилника
(поне докато е в сила този правилник),
за което благодаря предварително.
 :hi: :hi: :hi:

Gervasii

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #159 -: 24 Април 2012, 11:50:28 »
Да се накажат със "Забележка" и двамата обект на горният пост! Предложение.

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #160 -: 24 Април 2012, 12:04:29 »
Цитат
Последните сто (не съм ги броил) мнения на въпросния потребител той по един или друг начин допуска постоянни повторения под различна форма,
в които постоянно се занимава с моята личност, моите умения, моите постове и т.н. тоест е в пряко нарушение на т.1.14
Това действие беше предприемано дори по време на тримесечното ми отсъствие (за наказание) от форума, за което администрацията и се
налагаше да трие тези постове, след като други потребители показваха грознотата на свършеното в отсъствие на коментирания човек.
pach, за твое сведение само ВЕДНЪЖ съм направил задявка по твой адрес, докато те нямаше. Тогава и твоите "защитници" ми бяха отговорили, но аз така и не успях да прочета нищо от техните постове, защото когато влязох във форума въпросният ми пост и последващите бяха изтрити! И за разлика от теб не правя пълно разследване на случая...
Използвам случая да ти се извиня официално за това, което съм направил тогава...  :drinks:
Държа обаче и ти да се извиниш за поредната си долна инсинуация, изказана по-горе в първото изречение на цитата, и да престанеш с безпочвените си твърдения и приказки на вереф. Един пост не са сто /за разлика от твоите/, още по-малко че нямаш никакви доказателства на написаното от теб! Това примерно, че не харесваш какво пиша по нещо от общ характер /примерно на тема рИализЪм/ и ти не си съгласен с него, изобщо не виждам защо го приемаш като лична нападка и лично се засягаш! Сам твърдиш, че моето участие било основно в последния раздел, добре... Хайде дай пример, че съм се държал некоректно дори и там. Или може би се отъждествяваш и с Пайнер студио ли???  :blink:

Относно предложението ми да си админ... Ти даваш своите предложения с конкретни имена, аз нямам ли право да дам също конкретни? Или ти имаш право да пишеш точни имена, а аз да пиша нещо като "Ами предлагам един човек, които вие си знаете и се сещате"....
« Последна редакция: 24 Април 2012, 12:15:13 от Best Ripper »

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #161 -: 24 Април 2012, 12:24:08 »
Ето и аз какво ще ви кажа:

Писнахте ми с безкрайния си конфликт! С конфликт, който отдавна се превърна в проблем на целия форум, защото всички ви четем ден след ден. Единият плюе другия, после обратното! На какво прилича това?! Тука да не ви е боксов ринг, че да мерите перки?!

Заемам се да инициирам специално обсъждане на проблема в рамките на администрацията, за да се спре най-сетне тази откровена простотия. Не ме интересува какво мислите един за друг, но ме интересува това, че всички се занимават с него! Стоп, до тук! Каквото било - било. Търпението се изчерпа!

Започвам да обсмислям и ще предложа на останалите от администрацията поставянето ви под особен надзор и ако трябва и вземането на крайни мерки, за да се спре тоя откровен пасквил. И това ще бъде една от мерките, които ще вземат във връзка с тази тема. Аз лично отказвам оттук насетне да ви чета. Всичко си има мярка!
« Последна редакция: 24 Април 2012, 12:25:59 от Vlado »

Gervasii

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #162 -: 24 Април 2012, 12:37:02 »
Предлагам темата да се заключи! Паци се изказа, така че спокойно маже да се заключи.

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #163 -: 24 Април 2012, 13:20:36 »
Темата ще се заключи в края на деня, така както съм го обявил по-горе!

Въпросът за междуличностния конфликт между двамата е принципен и не трябва да се подминава. Искрено се надявам, след горните ми думи, и двете страни, като зрели хора, да обмислят сериозно до колко си заслужава да продължават в този дух, но най-малкото следва ли това да се случва тук. Лично за себе си отказвам повече да търпя този конфликт! Каквото било - било! Оттук насетне ще възприемам продължаването му като неуважение към администрацията и към всички форумисти и ако трябва ще предприема крайни мерки това да секне.

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #164 -: 24 Април 2012, 13:29:05 »
Влади, вярно че е принципен, но когато на мен ми се правеха "длъжностни и личностни характеристики",
ти не реагира по никакъв начин. А когато аз пожелах да реагираш, спрямо правилника тук, ти изведнъж избухваш
на тема" Аман от вас двамата"!!!!!!!!!!!!

Питам, макар отговора да е пределно ясен на всички - защо не го каза това още след постта нарушил две от точките на правилника?????

И на мен ми писна да толерираш един потребител тук за сметка на няколко други...

...и да момчета, ще трябва да благодарите на Владо за това, че ви занимаваме все още с този конфликт!!!

Всеки път когато Best Ripper ме напада, с мълчание и пренебрежение се оставят постовете му в които той ви занимава с моята личност.
Но всеки път когато аз реша, че това прекалено плюене по името и личността ми минават всякакви граници, Владо скача че му писнало.
Амо благодаря ти Владо!
 :hi: