Автор Тема: За форума по принцип  (Прочетена 89715 пъти)

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
Re:За форума по принцип
« Отговор #165 -: 24 Април 2012, 13:37:49 »
Абе ти му говориш, а то преживя ли, преживя...

Ето какво ЕДНОЛИЧНО решение взимам в момента!

Оттук насетне всяко споменаване (пряко или непряко) на Пламен от Венци и обратното във форума ще коства наказание на направилия го - седмичен бан за първа проява, месечен за втора, шестмесечен за трета и следваща. Също така коментарите по този въпрос от двамата по отношение действията на администрацията също ще се наказват с горните наказания.

Което означава, че всеки коментар оттук насетне по горните въпроси е забранен и ще се наказава строго! Лично ще съблюдавам за това! Хайде да видим сега кой ще издържи по-дълго?!?!
« Последна редакция: 24 Април 2012, 22:07:20 от Vlado »

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #166 -: 24 Април 2012, 13:55:53 »
Тъй като все още има време, правя предложение:

Да се помисли за нов форум или за разделяне на настоящия форум на две... И всеки да си прецени къде иска да бъде... Споделям личен опит от сайтовете за субтитри...  :drinks:

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #167 -: 24 Април 2012, 14:03:28 »
Много неясно предложение! Конкретизирай, ако обичаш, какво имаш предвид!
« Последна редакция: 24 Април 2012, 22:07:55 от Vlado »

Gervasii

• КЖМ - България
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • Публикации: 1733
  • Рейтинг: 40
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #168 -: 24 Април 2012, 14:13:48 »
Цитат на: Best Ripper link=topic=3789.msg77256#msg77256 date=1335264953
Тъй като все още има време, правя предложение:

Да се помисли за нов форум или за разделяне на настоящия форум на две... И всеки да си прецени къде иска да бъде... Споделям личен опит от сайтовете за субтитри...  :drinks:
И аз бих пояснил, ама ме страх от бан!

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #169 -: 24 Април 2012, 14:20:19 »
Моля, за по-сериозно отношение!  :hi:

Best Ripper

• Hero Member
« Отговор #170 -: 24 Април 2012, 14:33:08 »
Да се направи форум 1, където:
1. Ще се говори само за ЖП моделизъм,
2. Ще се говори/показват само модели, макети, реално направени неща /макетни или модулни/ от БГ моделисти.
3. Описания/представяне на модели /без мащаб 1:1 - сори, ама това е е моделизъм/ - подвижен състав, релсов път, сгради, централи, управления и т.н. - задължително всеки модел ОТДЕЛНО, а не накуп по групи, производители и т.н.
4. Практически решения /само схеми, снимки на работния процес/, направа на реални неща от БГ моделисти /без излишни коментари, линкове, препратки и въпроси в ефир/.
5. Без хвалби с колекции, състоящи се от готови и непреправени заводски модели.
6. Други подобни неща, съвсем тясно и ясно свързани с ЖП моделизма - без никакво разводняване на материала, малко по немски - чисто, прегледно и ясно. Като влезе нов човек да може бързо и лесно да намери нужното и да чете само информация за модели, макети и пр.

Да се направи форум 2, където:
1. Копи-пейст на каквото ви ум зайде от целия интернет на тема "железници" - нормативни документи, ТВ предавания,, снимки, книги, исторически материали, лични спомени и т.н.
2. Хвалби с бъдещи обозрими и необозрими идеи, модули, макети и пр.
3. Хвалби с купешки колекции
4. Публикуване на всякакви материали, дори едва косвено засягащи железниците по света откак ги има /или откак свят светува/
5. Всякакви теми от сорта на "Начеши си езика", "Сватбата на братчеда", "Пена роди глиганче" и каквото ви харесва, нямащо нищо общо с моделизма и ЖП-то
6. Линкове, снимки, ревюта и какво ли не /не българско/, намерено къде ли не из интернета...
7. Пиянски срещи /клубни, неклубни, спонтанни, организирани/ на тема "Решаване на ЖП и моделистки проблеми на маса"...
8. Всякаква подобна баластра...

И така всеки ще си прецени какво го интересува и за къде да отиде по интереси... Съответно обаче ще трябва здрава ръка /особено в първия форум/, където да се поддържа необходимия ред, спокойствие и недопускане на потребители, отклоняващи се от целите... Или казано иначе - един форум с ред и тясна специализация, и втори - с пълна свободия...
« Последна редакция: 24 Април 2012, 14:36:24 от Best Ripper »

Boris 2-12-4

• Trade Count: (7)
  • Hero Member
  • Публикации: 537
  • Рейтинг: 165
  • Еп. І,ІІ,III; вагонни фабрики; кранове; военни
    • rocklokomotive.blogspot.com
« Отговор #171 -: 24 Април 2012, 14:39:13 »
За!!! :good: :good: :good:
Отнася се за последното предложение!!!

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #172 -: 24 Април 2012, 14:47:17 »
А не е ли по-добре да има един форум с желязна дисциплина и с повечеко админи, които да следят това да се случва? И тъй като всеизвестно е "нов бардак със стари к***и не се прави", даване на повечко свобода на новите лица в администрацията и самоограничение от страна на "старите кучета" в рамките на само морална и по-рядко пряка подкрепа на новите, както и упражняване на дейности от сорта на ъпгрейд на форума, допускане на нови членове, следене наказаните да са наистина наказани (без старите да наказват вече) и пр. Туй не е ли по-добре? Защото, Венци, много добре знаеш, два форума трудно се поддържат, а и онзи - "свободният" ще се изчерпа много бързо (заради конфликти и други простотии) и най-вероятно накрая ще отврати посещаващите го, и скоро ще бъде изоставен.
« Последна редакция: 24 Април 2012, 14:49:36 от Vlado »

gts.best

• Trade Count: (56)
  • Hero Member
  • Публикации: 702
  • Рейтинг: 8
  • N(1:160)
« Отговор #173 -: 24 Април 2012, 14:57:39 »
Ако правилно въм разбрал предложението на Венци, ще има два форума:
Първият за Пламен, а втория за всички останали.

Моля да бъда извинен ако не съм разбрал правилно, а също и за това че споменавам двамата наши колеги!

Поздрави!!

п.п.   и не забравяйте че това е само хоби................

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #174 -: 24 Април 2012, 15:07:16 »
Престанете с провокациите! Ако смятате, че този форум е за заяждане, много се лъжете! Изглежда бъркате "свобода" със "свободия". Венци прави предложение и същото ще се разгледа. Аз лично никъде не видях споменаването на Пламен или пък намек, че за него говори. Изглежда някои се забавляват с това да има конфликти във форума. На мен обаче ми писна и вече взех мерки. Ако смятате да пробвате дали съм сериозен, моля, насреща съм!

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #175 -: 24 Април 2012, 15:15:55 »
Уважаеми администратори (и ти Владо)!
Моля да бъде взето под внимание следното мое изявление:

Оттеглям предишното си предложение и го заменям само с една точка!

:hi: :hi: :hi:
(единствена)
1.Преминаването на този (подобно на стария) форум в архив и възможността
всеки да си открие една единствена поименна тема в която да пише изключително за моделизъм и хоби!
Например:
"Темата на ГуннтRаhкlи за моделизъм"
така всеки ще може да си пише каквото иска (,разбира се без нарушения на сегашните правилата на форума) и статистиката
ще показва кое се чете и кое не. Както и коя тема е актуална и коя отмира във времето и пространството.

Това е последния ми пост тук.
Пък вие продължавайте да ми слагате имате където си щете, щом не ви е неудобно така!
 :hi: :hi: :hi:

Loco-motion

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #176 -: 24 Април 2012, 15:16:08 »
От два отделни форума като такива няма смисъл. Посоченото като Форум 1 като цяло би следвало да си остане отделен раздел във форума, с отделен модератор, чиято работа се изчерпва с модерирането на този раздел и налагането на драконовски мерки при случай на спам. Мерки от рода на едноседмичен бан при първи случай, едномесечен при рецидив и т.н. и тези мерки да важат не само за специализирания раздел, а за целия форум.

Що се отнася до това за "чистия моделизъм", отделен изцяло от тематиката на железниците, не виждам логиката. Интересът към железопътния моделизъм се подхранва от страстта по железниците. Когато моделите на подвижен състав се разглеждат самостоятелно, изцяло отделно от реалната железопътна техника, структура и история те се превръщат в играчки, а това е нещо, срещу което аз съм категорично против.
« Последна редакция: 24 Април 2012, 15:21:09 от Loco-motion »

Best Ripper

• Hero Member
« Отговор #177 -: 24 Април 2012, 20:38:41 »
Владо, мисля, че схващаш в общи линии идеята ми. Според мен /лично мнение/ сегашният форум да се трансформира в предлагания от мен Форум №1 е практически невъзможно - просто инерцията тук е огромна, а и работата по разчистване на баластрата от този ще е убийствена и едва ли някой ще се наеме с това /и най-вече да го направи докрай и в съответствие на новата концепция/. Съгласен съм, че ще е доста по-сложно с два форума, но тогава ми се струва, че много по-лесно и бързо ще се направи "естествен подбор" както на форума, така и на участниците в него. Но пак казвам - ще трябва МНОГО ЖЕЛЯЗНА РЪКА, ВОЛЯ и НИКАКВИ КОМПРОМИСИ! Почне ли се с изключения, абе тоя ми е приятел и си поркаме бирата с него /добре че няма и жени, щото ще се набъркат и разни интимни отношения/, почне ли мекушавост и нерешителност - работата отново ще стигне до сегашната разправия... Съвсем гарантирано, и след не особено много време...
 Пламене, предложението ти /всеки да си има своя тема/ е неудачно - почне ли всеки в една своя тема да пише абсолютно всичко накуп, то накрая "помийна кофа" ще се получи от всяка такава тема, колкото и всеки започнал темата да се старае да я разчиства и да я поддържа в някакъв що-годе ред /естествено според свои лични предпочитания, които съответно не са в противоречие с общите правила на форума/. Съгласи се, но не виждам как в една тема може да се пише по всякакви въпроси, които сега са поне разделени в раздели. Смяташ ли, че събирането на целия форум в една тема ще доведе до нещо ново и позитивно? Представяш ли си една тема: "Тема на КЖМ" и вътре накуп и ТТ модули, и Н0 модули, и N модули, и евентуални други модули, и евентуални други макети /ако решат да правят/, и клубни модели, и системи за управление, и снимки от срещи, и клипове най-различни и т.н. и т.н. Съжалявам, но аз поне не смятам, че това не може да ориентира изобщо някой стар потребител на форума, камо ли за нов и неориентиран в обстановката и моделизма като цяло. Без да се обиждаш и засягаш...
« Последна редакция: 24 Април 2012, 20:40:47 от Best Ripper »

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #178 -: 24 Април 2012, 21:06:47 »
Удачно или не предложението си е предложение и ще бъде разгледано от администрацията!

emilchaushev

• Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • Публикации: 1464
  • Рейтинг: 542
  • N scale 1:160- реален моделизъм
« Отговор #179 -: 24 Април 2012, 21:49:49 »
Имаз не мога да се съглася с нов форум. Още ме боли за всички загубени теми от предишната трансформация. Изискващото се време за едно такова преливане е огромно и не мисля, че администрацията на форума ще има времето и енергията да го направи, а и не е нужно. В крайна сметка този акт за администрацията ще доведе до негативни емоции, вчесто да се кефим на хобито.

Да не говорим, че не обичам да се раздвоявам.. Аз съм тук, сега, в този форум и нямам време да преравям цялото интернет пространство и да помня 1000 регистрации.

Повече админи... Не мисля, че има мераклии да жертват свободното си време с администриране на чужди брътвежи... Ако имаше желаещи да мръднат с някое ухо до сега.