ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum

За форума по принцип

<< < (5/50) > >>

Best Ripper:
Мисля, че го казах по-горе. Според мен куца нашенският начин на мислене, обаче не виждам как ще се оправи, честно казано...  :hi: Това е манталитет, а той се променя с десетилетия и векове...

Vlado:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=3789.msg76742#msg76742 date=1334743130 ---Мисля, че го казах по-горе. Според мен куца нашенският начин на мислене, обаче не виждам как ще се оправи, честно казано...  :hi: Това е манталитет, а той се променя с десетилетия и векове...

--- Край на цитат ---

Това малко ми звучи като: "Всички са маскари!" и "Нищо няма смисъл!"

По темата: Добре, какво да се направи, за да не е така?

pach:
Пак ще стане дълго писано, щото си е за маса този разговор...
Венци, по-добре си го казал и от мен (изключая отново намесването на името ми)!!!!

За това говорим!!!!

Не всички се опитват да направляват чрез" партийно правилната посока"!
За пример:
има създадени (май от мен) три такива теми:
- парна тяга.
- дизелови локомотиви.
-електровози (или нещо такова...може пък и да няма такава).

Това че най-писаната тема е "парна тяга", а не е писано много при дизелите,
не означава че някой натрапва чайниците. ПРосто те са най-харесвани от голяма част, но това не значи
че тази част има натрапване над останалите. Някъде да видяхте "...чайника е върха, ти си гола/вода с тоя пляка????".
Виж "срещу" чайниците май се е чуло нещо подобно, макар и в по-мек вариант... Но това не е нетарапване на мнение.
Това е споделяне кой какво предпочита.

Има и "други" течения като това на "SBB"-стите например. Някъде да видяхте, някои да ги плюе "...че са гола вода"???
Напротив, всички им се изкефихме за организираната среща на Костенец!!!!
Това не е натрапване - това също е споделяне
Никой не натрапва своето "право" - просто всеки споделя това което му е най-на сърце (егати израза).

Същото се получава и със станалото нарицатебно "ластично" локомотивче - никой не го е "оплюл", и това имах предвид с неговия пример. Всеки е минал по този път, но никой не написа нищо лошо в темата му. Митака (митко888) също го е разбрал и за това продължава да показва какво прави с него. Къде до тук видяхте някой да го натрапва или оплюва?
Всеки споделя това което иска, но никой не казва "това е правилното" или "това е задължителното"!

Е имаме малки изключения (може би и мой) но те не са чак пък толково много, та чак някой да се правят на борци за свобода (от Пламен) и с това да ни натрапват единствено ...тяхното виждане по въпроса.
Ако администрацията на форума няма виждане, че форума има проблем, цялата тема е няпряво безпредметна!
Не знам Владо дали не изказва лично мнение?

Но смятам, че всички забелязаха че тук се спря да се пише от уважавани от мнозина моделисти и колекционери, като:
- bdz43r; Boris 2-12-4; eurostar; lubomir; misho_tabakoff; muncho; schatsi; TANO; Voodoo; widowmaker; zazo; Жоро; Сaprycorn;
и някои други.

Изредените по-горе имена са по азбучен ред от тукашния списък, като това е мое лично мнение. За всеки един от тях мога с точност до тема да кажа кога се е отказал да пише повече тук каквото и да е било, което би било полезно на новодошлите във форума.

Имаше един период когато новодошлите откриваха тема след тема и питаха, а аз и Владо им намеквахме първо да четат, после ще знаят къде, какво и как да питат (както и кой евентуално). Сега ако прегледате темите на новопредставилите се , няма да видите нищо такова. Защо ли?

Vlado:
Пламене, как според теб това може да се промени? Всички досега само констатирате - това било, онова било, този бил такъв, онзи онакъв, даже до манталитет го докарахме, но какво трябва да се направи, за да се промени това нещо, никой не казва! Значи форумът е добър, макар и със своите недостатъци! Така ли?

Относно:

--- Цитат на: pach link=topic=3789.msg76744#msg76744 date=1334743711 ---Ако администрацията на форума няма виждане, че форума има проблем, цялата тема е няпряво безпредметна!
Не знам Владо дали не изказва лично мнение?
--- Край на цитат ---

Според мен форумната администрация прави всичко по силите си, за да бъде форумът едно добро място. Дали успява е друг въпрос! В случая темата беше започната именно заради твоето (но и други са споделяли подобни) твърдение, че форумът има проблем! И очаквах да чуя защо и как да се преодолее, но за съжаление до тук не прочетох нито едно конструктивно предложение.

pach:
Ами как да очакваш конструктивизъм, докато не кажеш в прав текст дали има проблем или не???
До тук само казваш, че администрацията се справя както може. Къде е отговора на въпроса - "Има ли проблем, или не?"???
Някои други също ти били казали, а ти какво мислиш - "Има ли проблем или не?"?????

Когато се опитах да бъда конструктивен само по един въпрос, а те никак не се изчерпват само с него,
и това май е ясно на всички, дори ти ме обвини в лични пристрастия! Или пак не разбра, или не искаш да видиш резултата от
водената напоследък политика на толерантност към едни,  и респектабелност (от респект)  към други?
Ето ти един основен проблем?
Но за да решиш даден проблем, трябва да видиш и знаеш, докажеш и решиш, че съществува...
Ако приемем че съществува, ти какво предлагаш по въпроса?

Защо ми се струва, че се стига до обвинение (в случая за липса на конструктивност)
 винаги когато се опитвам да бъда конструктивен спрямо Венци? Нали все от някъде трябва д асе започне?
Но дори и това не дава отговор на въпроса - "Има ли проблем във форума или не?"??????

Така и не разбирам, изказваното от теб, лично мнение ли е или на форумната администрация?

Но и това не дава отговор на въпроса - "Има ли проблем или не?"?????????

Ми ако не си извадим главите от пясъка, май наистина е безпредметно глаголстването в тази тема...

Съжалявам, но спирам постовете си тук....

Заб. Венци го давам за пример, но това не е единственото нещо, нито пък банн би решил въпроса за толерантостта между мен и него.
Аз не съм писал в нито една тема, където съм смятал, че той ще се засегне, откакто се върнах от "заточение"
 и въпреки това отново ме наскача като бълха по козина!?!?!?!

ПП. Съдейки по отговора от долу, но не на така поставените въпроси,
а отново "връщане в руслото" на изместване към личното, поддържам подчертаното то мен по-горе.
И аз очаквам да се появят други мнения, макар вече силно да се съмнявам!!!
...май се изпусна момента за такава конструктивна дискусия и вече никой
и нищо не би накарал хората да напишат каквото и да е било.... :scratch_ones_head:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия