Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Новини от жп транспорта в България

<< < (74/212) > >>

VladoC:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=3806.msg107255#msg107255 date=1491037535 ---Красота! Локотива ще намеря кой да ми направи. За вагоните - ще чакам Tillig да ги произведе! Тамън ще паснат на малкото ми макетче със завои. Дълго търсих, но най-накрая намерих в интернет добра снимка на любимите ми вагончета:

(Image removed from quote.)

--- Край на цитат ---

Отлично си се справил с фотошопа.  ;D
И на мене ми харесаха вагончетата.

Mixy:
Потомствен железничар връща към живот 70-годишни локомотиви

regnews.net

liro4605:
     От 01.07.2017 БДЖ ПП пуска за първи път в историята си редовен влак с максимална скорост 150км/ч.
Влака е небезисвестният  бивш експрес „Слънчев бряг“ с направление София-Бургас.Тръгване от София 6:40 пристигане в Бургас 12:30
За сега състава ще е 4 вагона 50та серия + вагон „Бистро“

pach:
А дано, ама надали!
Много бих се радвал да стане, но аз (който съм оптимист по дефолт) си задавам няколко въпроса:
- през коя линия ще е това и възможно ли е?
- кой модел ( пък и конкретен номер) ще е локомотива(вите) които ще могат да развият тази скорост?
- ако все пак стане, колко ще е безопасно ?( на гол тумбак...).
- на връщане също ли ще е тази средната скорост?

Не ме разбирайте грешно - бих бил доволен, да стане - все пак и преди всичко съм българин. Не става въпрос да се плюе БДЖ или
работещите в него.

Става въпрос за чисто технически дали е възможно с оглед
състоянието на инфраструктурата и подвижния състав.
Очаквам да се изясни от професионалистите тук,
които уважавам много...и ако имат желание да го коментират де

Интересно ми е и от 50 -та серия ще са вагоните ама дали ще имат някакъв нов надпис ( освен табелките) и/ или нова ливрея?

И моля, нека тук се спре с плюнките и хулите които всички знаем,
 а да го обсъдим като нормални зрели хора в една скапана държава ( каквато си я направихме)!

pavlinbg:
Хубава новина! Според мен това е възможно по 1-ва и 8-ма главни линии. Относно локомотива - най-вероятно 46-та серия от реновираните. Все пак, става въпрос за максимална, а не за средна скорост!  bg&flag

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия