Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Новини от жп транспорта в България

<< < (84/212) > >>

Best Ripper:
Не мога да разбера защо на някаква дребна местна ЖП линия се мъчи да се придаде огромно стратегическо значение. Всичко, което се добива в района се извозва на юг и запад - там където няма железница. А и към Септември какво да се вози и за какво? Да се чудиш после къде да го денеш, как да го претоварваш няколко пъти и накъде после да го караш... Само и само за някаква изкуствена заетост...

TANO:
Аз по горе имах предвид цялата ни така наречена държава, не само района на теснолинейката. Но понеже Микси без да иска изтърва конфиденциална информация, че на региона му трябвали дърва и въглища, съм готов да помогна с два НОе вагона:

j.k.kolev:
Според някой информирани хора, имало е интерес от една компания, за превоз на газови цистерни на контейнери от Септември до Разлог по теснолинейката, още повече че БДЖ разполагаше с такива вагони до скоро. До колкото знам от националния превозвач обаче са отказали, поради липса на локомотиви. Те и сега едвам връзват мижавия си график с наличния подвижен състав. Пък и да се работи си е разправия за тях :yes:
 Една от причините според мен, бизнеса въобще да проявява интерес към държавните железници по принцип е възможността за "разсрочено" плащане(бавене с години в някой случаи).
Аз лично не съм оптимист, че някога е възможно по тази линия да тръгне товарен влак, дори и в Австрия по това междурелсие се движат предимно пътнически влакове.
В Румъния съм виждал 760мм-ва линия използвана пък само за товарни превози - някакви камъни от една кариера.

KRAKOMOBILA:
Говорил съм си с хора в района (дежурни ръководители по гарите) и казват, че има адски много фирми, които искат да возят дървен материал с влак по теснолинейката.. но няма как да се случи защото най-малкото няма машини. БЖК имаха идея да купят двете 93-ти, които седяха в депото в Банско и да возят някакви неща с тях... но явно работата се е разсъхнала защото 93-тите ги нарязаха.

Best Ripper:
Аха.. адски много... на приказки и напъни... Да не стане накрая като с моделите...  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия