Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Новини от жп транспорта в България

<< < (126/212) > >>

toniemi:

--- Цитат на: jopeto link=topic=3806.msg120697#msg120697 date=1611216873 ---Не трябва да изчезва! Така се поощрява кашонерството в хобито!  Колкото, повече състаряване, замърсяване и  "драскане", демек "графити" има, толкова повече се вдига летвата за моделиста. Най-лесно е човек да си гледа стерилното моделче в кутийката и да се самозалъгва, че има хоби. Така, това не е хоби, а си е чист фетишизъм, без да го доближиш до реалното. Графитите съществуват и никога нямат да изчезнат. Следователно и графитите са предмет на моделирането и имат своето място по моделите.  Както е казал революционерът:  "- Кашонерът си мечтае да бъде творец, а творецът се стреми към съвършенство!"  Разкъсайте рамките на собственият си кашон, който сами сте си го нахлупили на главата! Никой в хобито не вижда, по далече от собственият си кашона!   ;D ;D ;D :drinks:

--- Край на цитат ---
Значи ли това,че мога да направя твоята кола,цялата в графити,за да си я пресъздам на моделче с графити!??!?
Не се заяждам,просто графитаджиите да си драскат на определени за тези драсканици места или върху своята собственост.
Толкова са грозни влаковете с тези мацаници....

pavlinbg:
А ето и нещо градивно - време е за третия... bg&flag
  https://railcolornews.com/2021/01/20/hu-in-the-picture-smartron-number-three-for-bdz-pp-on-its-way-to-bulgaria/ 

jopeto:
Тонка, естествено че може! Ако ми хареса ще седи там, докато колата не иде в Надин. Не забравяй, че хората, също търсят и тръпката от срещата на авторът с критиците, както описа Pach по-горе. Губещи, няма! Хем искуство, хем после спорт! А, ако хванеш някой, се разтовариш от стреса на скучното ежедневие, вместо да си го изкараш на жена си. Икономиката се върти. Пари за спрейове, работни места за пазачи, продажба на пароструйки и т.н. ;) ;) ;)

gregary:
Малко мои снимки:

pach:
Хаха, супер актуален си Грег! :hi:
Да не би да са я пуснали за пробите, като "пътнически"
през Побит камък?

Джопето, само мнозина обаче разбраха как се гъбаркаш! ;D
Това което показваш като снимките и аз го признавам за
стойностно! Но това което става по влаковете в депата си е просто вандалщина!!! :angry:
В квартала ни коли боядисват само в сервиза (с аерографи ги изрисуват). На стените също имаме красота!!!
Но трябва да правим и разлика между изкуството и вандализма!!!
 Аз ценя първото - дори съм  купил картина правена със спрейове на бул.Витоша! Фантастична е като изпълнение (в клип) и краен резултат.

Ето това е изкуство, а надписите и драсканиците си е вандализъм!!!
Някои щрихи от "специалните".

Както и трафопоста ни!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия