Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Новини от жп транспорта в България

<< < (129/212) > >>

pavlinbg:
Интересна статия в Railcolornews.com за "екзотичните тестове" на мотрисата на ОВВ в България, написана от Константин Планински. Според автора, тези тестове за съвместимост могат да се свържат, както с обявената обществена поръчка за доставката на нови мотриси за БДЖ ПП, така и с предстоящия край на монопола на БДЖ в пътническите превози. Описано е, че този модел мотриса има вариант за градска железница и вариант за регионални превози. Не е отминат и въпросът за среднощното й изрисуване с графити... :) В статията са публикувани и страхотни снимки и клипове на мотрисата от различни трейнспотъри.
https://railcolornews.com/2021/01/25/bg-exotic-testinations-a-obb-cityjet-desiro-ml-goes-to-bulgaria-video/ 

jopeto:

--- Цитат на: dred77 link=topic=3806.msg120733#msg120733 date=1611386930 ---  Ако Джопето види сутрин колата си цялата в "изкуство", може и да се зарадва, Аз лично не бих се радвал. :drinks:

--- Край на цитат ---
Бусът ми до скоро беше, покрит със стотици лепенки и този субкултурен феномен се нарича "sticker bomb" (Свалих ги заради изкърпването му!)
На кратко, предсталява нещо такова:
На пролет съм измислил, какво да му изпръскам! А другата ми кола си е технически шедьовър, който не може да се побере в съзнанието 99.8% от населението на тази държава. Неговият покрив, лично аз, съм си го пръскал шах-матен и съм изключително горд от резултатът! :im_so_happy: :im_so_happy: :im_so_happy:

daddy_g:

--- Цитат на: jopeto link=topic=3806.msg120754#msg120754 date=1611594226 ---Бусът ми до скоро беше, покрит със стотици лепенки и този субкултурен феномен се нарича "sticker bomb" (Свалих ги заради изкърпването му!)
На кратко, предсталява нещо такова: (Image removed from quote.)
На пролет съм измислил, какво да му изпръскам! А другата ми кола си е технически шедьовър, който не може да се побере в съзнанието 99.8% от населението на тази държава. Неговият покрив, лично аз, съм си го пръскал шах-матен и съм изключително горд от резултатът! :im_so_happy: :im_so_happy: :im_so_happy:

--- Край на цитат ---

Аз съм си малко автомобилен фен.
Прати някоя друга снимка на машините.

pach:
Джопе, нещо си се много възпалил струва ми се!!! :haha: :fool: :lol:

Бог да ни пази от хора, които заради графитити, потъпкват основни положения от демокрацията!

Никой няма право да нарушава конституцията, пък било и с някакви си графити!!!!!!!!
Никой няма право да налага своето виждане над останалите субекти, пък било и с някакви си графити!!!!!!!

"Графитите" в Магурата макар и да са правени преди 11 000 год. (минимум) носят информация за всички.
Графитите по мотрисата, носят информация единствено за автора си (само той си знае какво е насрал)
или за много тесен и таен кръг от хора.
Едните носят историческа и научна информация, докато другите само разходи и неприятни чувства!

Бог да ни пази от хора, които чрез "графитите" си, продължават да превръщат черквите (и не само тях) в обори, но с модерни средства!

Колкото до двата мангала, част от бригадата санираща парка, които се престараха,
та боядисаха парчето от берлинската стена, не бих ги наричал дори културтрегери!
Още по-малко пък "журналистите" които "отразиха" правилно случката...щото се еднакво неграмотни!!! :yes:

Всички примери които даваш не стават за аргумент, по простата причина, че сравняваш ябълки с круши!
Характерното е, че любимите ти...графитаджии, нарушават

--- Цитат ---"неприкосновенността на частната собственост."
--- Край на цитат ---

Това, че си си боядисал и облепил сам буса е хубаво!!!
Що обаче не го направи върху колата на съседа!!!???
Сигурен съм, щото той би оценил труда ти с един (или няколко) достойни графита върху лицето ти!!!
Съвсем по "демократично" разбира се!!! :good:

И едва ли, някой...а още по-малко ти, ще искаш да си имаш снимките, от медицинското и/или 
полицейско освидетелстване, след повече и от тридесет години!!!

Статията е интересна, при това е писана от човека, който предложи новата ливрея на "кановете".
Не беше ли същият, направил и "графитите" на онзи локомотив от серия БДЖ-46 (електрическият) с лъвовете и глаголицата???

Иначе, и на мен ми е грозноватичка на външен вид въпросната мотриса, която стана още по грозна след българската ръка в украсата и.
Но за толкова пари, тя си е просто функционален "сандък" за масови икономични превози,
а не индивидуално превозно средство, с дизайнер Пинанфарина, или някой от другите "графитаджии" със световна слава и признание!!!

Колкото до темата в заглавието - "новини от транспорта", обсъждането на поредната новина, не е забранено!
Тук не е БТА и може да си коментираме (без побойща обаче  :pleasantry:) , поне докато не се публикува по-нова ...новина тук!
 &bgflag :hi:

Каква  красота се открива на заден фон в тази снимка!!!!!!

LDimitrov:
Браво, Краси!

Много тънко си описал психомотивацията. За момент повярвах, че наистина одобряваш посегателството над чужда собственост.

Относно охраната, мога само да цитирам един умен човек:
„Ние можем да построим система, която да бъде подсигурена срещу злополука или глупост. Но ние не можем да построим система, подсигурена срещу умишлена злонамереност…‟

Благодаря ти за забавлението! И аз спирам да пиша и чета.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия