Джопе, нещо си се много възпалил струва ми се!!!

Бог да ни пази от хора, които заради графитити, потъпкват основни положения от демокрацията!
Никой няма право да нарушава конституцията, пък било и с някакви си графити!!!!!!!!
Никой няма право да налага своето виждане над останалите субекти, пък било и с някакви си графити!!!!!!!
"Графитите" в Магурата макар и да са правени преди 11 000 год. (минимум) носят информация за всички.
Графитите по мотрисата, носят информация единствено за автора си (само той си знае какво е насрал)
или за много тесен и таен кръг от хора.
Едните носят историческа и научна информация, докато другите само разходи и неприятни чувства!
Бог да ни пази от хора, които чрез "графитите" си, продължават да превръщат черквите (и не само тях) в обори, но с модерни средства!
Колкото до двата мангала, част от бригадата санираща парка, които се престараха,
та боядисаха парчето от берлинската стена, не бих ги наричал дори културтрегери!
Още по-малко пък "журналистите" които "отразиха" правилно случката...щото се еднакво неграмотни!!!

Всички примери които даваш не стават за аргумент, по простата причина, че сравняваш ябълки с круши!
Характерното е, че любимите ти...графитаджии, нарушават
"неприкосновенността на частната собственост."
Това, че си си боядисал и облепил сам буса е хубаво!!!
Що обаче не го направи върху колата на съседа!!!???
Сигурен съм, щото той би оценил труда ти с един (или няколко) достойни графита върху лицето ти!!!
Съвсем по "демократично" разбира се!!!

И едва ли, някой...а още по-малко ти, ще искаш да си имаш снимките, от медицинското и/или
полицейско освидетелстване, след повече и от тридесет години!!!
Статията е интересна, при това е писана от човека, който предложи новата ливрея на "кановете".
Не беше ли същият, направил и "графитите" на онзи локомотив от серия БДЖ-46 (електрическият) с лъвовете и глаголицата???
Иначе, и на мен ми е грозноватичка на външен вид въпросната мотриса, която стана още по грозна след българската ръка в украсата и.
Но за толкова пари, тя си е просто функционален "сандък" за масови икономични превози,
а не индивидуално превозно средство, с дизайнер Пинанфарина, или някой от другите "графитаджии" със световна слава и признание!!!
Колкото до темата в заглавието - "новини от транспорта", обсъждането на поредната новина, не е забранено!
Тук не е БТА и може да си коментираме (без побойща обаче

) , поне докато не се публикува по-нова ...новина тук!

Каква красота се открива на заден фон в тази снимка!!!!!!