Митко, за съжаление на автора, съм напълно съгласен с теб!
Може би, предоставеният материал е бил доста по-голям, от възможностите му за публикуване в сайта,
та (вероятно) е бил значително съкратен от някой, който хал хабер си няма, нито от този вид техника, нито от
елементарни правила за смисъл на разказа, носещ някаква техническа информация. Даже в началото ми се
видяха странни асоциации, напомнящи ми на други публикации в мрежата, докато не осъзнах защо е така.
Дължи се на гугъл преводача, който знаем колко е нескопосан, при превод извън разговорните езици.
Техническата "информация" за това е някак си...странна (меко казано). Може би това е опит, тя да бъде
сведена до повече лаици (или политици, което е същото), но всъщност се е получила тази ...пълна глупост!!!
Още по странен е подхода за избор на модели ,при сравнителният "анализ"!!!
Или автора тотално е загубил връзка (често срещано след оттегляне от активна работа) с действителността
и реалните експлоатационни характеристики на модерните локомотиви, или просто се е опитал да извърши
сравнението с единствено познатите му, налични (все още локомотиви) у нас. Безнадежна грешка - опит да сравниш
тоягата си на неандерталеца, с новата си "уинчестерка"!!! Добре е все пак, че не се занимава с "реверсивно инженерство"!
...което би отговорило защо това е толкова упорито, но неуспешно прилагано от екипите разполагащи с НЛО!!!

Но това е в пъти по-добре все пак, от плъзналите от сенките в българското интернет пространство,
на разни "специалисти", услужливо срещу заплащане, обясняващи как тези локомотиви са "трета ръка" закупени за
безумни пари и особено една "известна специалистка" , която дори се опита да обясни, колко тези локомотиви, са опасни,
не само за експлоатация в нашата железопътна мрежа, но и дори за човешкото здраве!!!
Въобще политическата арогантност, обкръжена от различни блудолизци ( да не кажа точния термин) някакси взеха
връх и по този въпрос, та чак надминаха "националния ни спорт по хейт"!!!!
Но не бива да ги съдя строго - те толкова знаят, могат и правят...горките!!!
Може би поне тук, трябва да се направи нещо по-добро и истинско!?
Пък било то и като любителски знания и лични мнения, по този въпрос.