Още не съм наснимал "автопарка" си, но ето с какво се сдобих до момента:
От Миро (liro4605):
- Мерцедес-Бенц Актрос в цветовете на швейцарската спедиция Kuehne+Nagel с два 2x20ft контейнера, отново в цветовете на K+N
От Жоро (София 70):
- Мерцедес-Бенц Актрос с полу-ремарке в цветовете на Norma
- Мерцедес-Бенц Актрос с полу-ремарке в цветовете на бира Erdinger
- Мерцедес-Бенц Актрос с полу-ремарке в цветовете на Kuemmerling
- Мерцедес-Бенц Актрос с полу-ремарке в цветовете на Kuemmerling
- Скания с полу-ремарке в цветовете на бира Paulaner
- Скания с полу-ремарке с ниски бордове в цветовете на бира Paulaner
- Скания с полу-ремарке в цветовете на Rhön Sprudel
- ДАФ 95XF с полу-ремарке в цветовете на бира Löwenbräu
- МАН TGA.18 с полу-ремарке в цветовете на бира Lauterbacher
От Любо (lubo_gumata)
- Волво FH (второ поколение) с полу-ремарке с ниски бордове в цветовете на Licher Premium Olympja
- Волво FH16 (първо поколение) с полу-ремарке с ниски бордове в цветовете на Schneider Weisse
- Скания с полу-ремарке в цветовете на Küstennebel
- Скания с полу-ремарке в цветовете на Carlsberg и полу-ремарке със снимка на пейзаж от Рио де Жанейро, голяма красота
- Ивеко Стралис с полу-ремарке в цветовете на diebels dimix cola
От kok2010 от diecast форума:
- Волво FH (второ поколение) с полу-ремарке с ниски бордове в цветовете на Licher Premium Olympja
- Волво FH12 (първо поколение) с полу-ремарке в цветовене на Pantene Pro-V
- Волво FH16 (първо поколение) с полу-ремарке с ниски бордове в цветовете на Schneider Weisse
Първото и третото Волво малко се е олял като ги е лустросал. По-точно на новото волво "шнорхелът", който е пластмасов го е боядисал в сребристо (?!), а на FH16 радиаторната решетка между фаровете я е боядисал в същия цвят. Затова преди всичко ще се занимая с това.
Засега първата ми грижа е да пребоядисам ремаркетата в цветовете на спедиции, а не на марки бира. Наред с това искам да се снабдя с още модели на Волво FH второ поколение. Планирам да има най-разнообразни камиони:
Може би най-голямото предизвикателство, което съм си поставил е да си направя три различни варианта на концепцията евро-комби:

Те ще са по-скоро експериментални и не мисля на макета ми да има повече от две такива композиции. Решил съм сам да си преправя модели в този вариант. Засега основен проблем е дефицитът на три-осни влекачи.
На голям зор съм по отношение на три-осни седлови влекачи не само по отношение на евро-комбитата, но и за стандартни седлови композиции. Решил съм около 20%-25% от влекачите ми да са такива, които ще пребоядисам в цветовете на датски, шведски и нидерландски спедиции, както и да разположа няколко хладилни полу-ремаркета, които задължително трябва да се теглят от три-осни седлови влекачи, за да се покрие законово установеното ограничение от 11,5 тона върху задвижваната ос на дву-осен седлови влекач.
Иначе по отношение на стандартните седлови влекачи планирам да се сдобия с още 2-3 Мерцедес-Бенц Актрос, 2-3 МАН TGA и TGX, 2-3 ДАФ и 2-3 Ивеко, като по още толкова камиона във вариант камион-фургон със ремарке. Предвиждам повечето ми ремаркета да са с тандемни оси под централната част на ремаркето и само 2, максимум 3 ще са с оси, разнесени под предната и задната част на ремаркето. Може би ще има още 4-5 камиона-фургони без ремаркета. Ремаркетата с тандемни оси мисля, да си ги направя сам, защото и те са дефицитни.
Накрая планирам да има още 5-7 малки камиона от рода на:

Дотук съм закупил или поръчал половината от нужните ми камиони. По-лесната половина.

Затова вече мисля за това как да изглежда целият логистичен комплекс. Това е по-сложната част. Можете ли да ми препоръчате някаква по-елементарна програма, с която да си направя чертежите? Трябва ми някаква лека и напълно аматьорска, а не такава като за инженери.
Реално сградата няма да е някакво чудо на архитектурата, а ще бъде максимално функционална, като предвиждам малка част от нея да е администрацията.