Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Земетресение 5.8 по рихтер в Перник!!!

<< < (7/12) > >>

KRAKOMOBILA:
Еми парадирай и ти бе - кой те спира ?

И от земетресението са се разхвърчали тухли и керемиди, а не панели. Мисля, че това е достатъчно красноречиво.

Rizar:
Попринцип знам, че панелите са по- устоичиви, но специално в блока дето живея сега, е тухла и е ЯКО здрав, по време на строежа му е имало земетресение и са го направили по- здрав за да удържа на земетресенията.

Dispatcher:
Някои от вас нарушават добрия тон. Спрете се или ще се намеси администрацията!

Dispatcher

spas_tf:
Да ви кажа не обичам да се меся в чужди спорове, но ако има мой колега Инженер конструктор във форума нека обясни ситуацията с "панелките" и тухлените сгради. Аз я знам до болка. Тук вместо форум за железници стана форум ала " край на света начало : София 22.05.2012"
Е лоши или не сградите удържаха, което значи , че без да мрънкаме като гилдия си вършим добре работата - за сравнение в Италия при същия магнитут има загинали и пострадали и при стари и при чисто нови СРУТЕНИ сгради от вчера сутринта. Ако не сте компетентни по въпроса на строителната статика и конструктивни схеми моля не се излагайте! Смешно е! :hi:

CaLLlo:

Доколкото си спомням - "панелките са последните сгради, които ще се срутят при максимален за страната магнитуд"!
Това обаче съвсем не се отнася за ... мебелите вътре ...

магнитут -  28 600 резултата в Гугъл
магнитуд - 349 000 резултата

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия