Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Оказион - правила и препоръки | Bargains - rules and advices
Раздел "Продава / Купува" се закрива.
nilfe:
Значи целия форум се превръща в локумджийница. Най-посещаваният и най-оплюваният раздел е Купува/Продава. Много хора (включително и аз) подновиха хобито си именно започвайки от този раздел. Следващите два най-посещавани раздела са разделите от общия форум, т.е. пак локуми и избелели фотоси. Според мен краят на този форум е много близо. Съветът ми е да го преобразувате в клубен КЖМ форум и всичко да приключи. Така няма да се налага някой да продава или да контролира каквото и да било, просто ще се пише само за клубни новини и те съответно ще се коментират и обсъждат. :good:
gts.best:
:stop: Най-мрънкащите са най-редовните читатели на "Раздела....................." :victory:
BaHkaTa:
Раздела може би не е бил лош, но контрол няма как да има. Все пак софтуера който използваме е ФОРУМ! Място за писане на теми, мнения, коментари, хвалби, псувни и прочие. Както сме се убедили всички ползуватели на сайта "коментари да искаш" дето е нужно и ненужно. Форумната администрация трябва само да дебне кой какво казал и дали е в подходящата тема или дали изобщо има тема. Стига толкова.
В този ред на мисли контрола го създаваме ние потребителите, но нали народопсихологията ни е една как да кажа много специфична... разбирате ме надявам се.
Според мен форума имаше нужда от промяна и това е един от начините да се прекрати с писането на коментари въпроси уговорки и други подобни. Сега друг е въпроса дали точно тази добавка за оказион е най удачната. Гоним функционалност на ибей.*, оказион.бг, аукро.бг но според мен излишна. Форумната администрация се самоангажира и натоварва с отговорности по следенето на оказиона и сделките а и както Нил вече спомена за някои от подводните камъни на които ще се натъкнем. С други думи махате раздела купува/продава трансформирате го в нещо друго, но в крайна сметка работата си остава същата за вас. Мислех че целта е да се облекчи работата на форума и на поддръжката му като цяло. Нещо по просто без елемента на оказион би вършило същата работа. Уговорките на лична между продавач/купувач и "жми градо"
Плюс на цялото това нещо е че е вградено във форума, иначе сайтове като аукро.бг оказион.бг настаро.бг и продавалник.ком са перфектни за обяви и цък само линкче тук. Който си продава отговрността си е негова да си следи обявите.
Крайното ми е мнение е 75% "Да" и 25% "Против". Да ни е честита промяната :drinks:
П.С. Извинявам се за дългия ми пост постарах се да бъда максимално обективен.
pavel75:
Идеята на Оказиона е всички обяви да бъдат в шаблон. Никой не е говорил за намаляване на работата на администраторите. Напълно е ясно, че ще има недоволни каквото и да направим. Това е положението сега. Ако има конкретни предложения ги давайте.
gts.best:
Една анкета стар вариант/нов вариант...............
п.п. Това с шаблона много лъха на социализъм............... :pleasantry:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия