Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Оказион - правила и препоръки | Bargains - rules and advices

Раздел "Продава / Купува" се закрива.

<< < (21/34) > >>

nilfe:
Как ще става подновяването на изтекла обява? Ще има ли бутон поднови обявата? В момента ако някой реши да си поднови обявата, то трябва да копира всичко от старата и да гонагажда отново в новата обява, което е много досадно. Кога ще се оправи въвеждането на десетичните стойности? Сега софтуера приема само 0.5 като десетична стойност и стъпка 0.5, т.е. ако човек реши да въведе 1.80 лева, то програмата автоматично отхвърля записа като грешен. Ще има ли брояч на посещенията за всяка отделна обява? Това е важно, за да може всеки да следи интереса към неговата обява и съответно при липса на такъв, да прекрати обявата. Моля админите да вземат под внимание горното и да излязат със становище, кое може и кое не може. Мисля, че това е реда да вкараме раздела "Оказион" в правилната посока.

EMPEROR:
За момента автоматично подновяване на обявата няма. Има възможност да се направи такъв бутон, но първо трябва да се обсъди и ако сметнем, че е наложително да се модифицира кода, да се тества и едва след това да се пусне в експлоатация.

Относно стотинките, едва ли хората ще са доволни, ако почнат да се надцакват с жълти стотинки... Цена от 9 лева и 87 стотинки примерно и да си спечелил с разлика 1 стотинка спрямо предишния най-висок залог. Това означава после и точната цена да се изплати на продавача, а не "хайде от мен да мине давам ти го за 9.80 или 9.90", защото това вече конкретно се отразява на аукциона.

По въпроса с посещенията - реалният интерес, не се определя от броя на хората отворили обявата, а от броя на хората залагали по обявата и/или писали лични съобщения на продавача. Ако аз отворя обявата 100 пъти и брояча стане 100, това реално не е интерес от 100 човека, а от 1 и няма как да се разбере. Но не мога да заложа 100 пъти сам над себе си. Брой посещения няма и в eBay, от където за момента черпим идеята.

mgirginov:

--- Цитат на: EMPEROR link=topic=3860.msg79260#msg79260 date=1339565225 ---...Брой посещения няма и в eBay, от където за момента черпим идеята.

--- Край на цитат ---

Грешиш, има.

pach:
В ибея има брой посещения но не всеки продавач ги активира.
Най-отдолу в едно черно прозорче с бели цифри са.
Но Лъчо е прав - това показва само колко пъти са погледнали
тази обява, докато истината и в наддаванията.
Но не смятам че трябва да се сравнява с ибея, най-малкото че там има някаква що годе
работеща система за сигурност на плащания та, пощенските разходи и дори известна документация,
получавана поне на две места - електронна поща и банкови извлечения.
Тук такива неща не знам да има...тоест гаранцията (или липса на такава) са си
изцяло за сметка на продавач <---> купувач.

nilfe:

--- Цитат на: EMPEROR link=topic=3860.msg79260#msg79260 date=1339565225 ---
Относно стотинките, едва ли хората ще са доволни, ако почнат да се надцакват с жълти стотинки... Цена от 9 лева и 87 стотинки примерно и да си спечелил с разлика 1 стотинка спрямо предишния най-висок залог. Това означава после и точната цена да се изплати на продавача, а не "хайде от мен да мине давам ти го за 9.80 или 9.90", защото това вече конкретно се отразява на аукциона.

--- Край на цитат ---

Тука въобще не става дума за наддаване. Щом сте дали поле "Купи веднага", то тогава трябва да може да се въвежда каквато и да е сума. В моя случай при продажбата на куплунзи, как да сложа реалната цена на един брой, която е 1.80 лева, без това да заблуди купувача. При продажбата на дребни неща на стойност между 1-2 лева (като куплунзи например), как точно да се впише цената. Купувача може да иска да си купи 1 или 2 бройки.

През цялото време някой тук се опитва да ни убеди в демократичният принцип на този форум, аз виждам само как все повече хора се опитват да налагат тоталитаризъм. Не мисля, че може да става някакво сравнение между е-бей и "Оказиона" в този форум, още повече когато хора с никакъв или почти никакъв опит в е-бей се опитват да тълкуват и прилагат правилата на е-бей. Най-малкото се замислете дали някой тук в "Оказиона" ще пусне да продава нещо на аукцион от 1 лев, както е в 90% от случаите в е-бей.

С всичко казано по-горе искам да поясня, че трябва да се вслушвате повече в хората, които ползват реално раздела "Оказион", а не в тези, които си мислят че могат да правят сравнение между е-бей и "Оказион". Така ще има напредък и раздела "Оказион" може да се развива в посока, угодна на всички.  :yes:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия