Може да излезе дългичко, но за да няма недоразумения:
Промяната е продиктувана от мнението на хората във форума, които се получават редовно. Мога да ви гарантирам, че има сериозен брой хора, които призовават за тоталното закриване на покупко/продажбите през форума. Разбира се аз не смятам, че това е разумно защото има и немалко хора, които са на противоположното мнение. Въпреки това, в опит да намерим баланс трансформирането на раздела е необратимо. За това има различни технически възможности. Това което ползваме в момента е
готово и безплатно допълнение към форума (plugin). Има и други подобни, може би по-добри и с повече възможности, но са платени. Ако трябва да се напише от нулата, за да отговаря точно на нашите нужди, са седмици ако не и месеци програмистка работа (мисля не е нужно да пресмятаме цената). Настоящето с малко пипване тук и там и превод на български е нагодено за нашия конкретен случай, което не значи, че ако имаме възможност няма да го подобрим и доразвием във времето. Между другото целия форум е изграден по този начин. Готов съм на всеки който е грамотен и има желание да сътвори нещо по-добро да предоставя възможност да се изяви.
Като гледам в момента си "доволен форумен продупавач на влакчета", защото не продаваш нищо, но като погледнем назад във времето доста неща си попродал и ти в този нежелан и размирен форум и най-вече в раздела Кува/Продава.
Нил, не стана ли ясно, че на много хора този раздел дотегна зловещо с безкрайните препирни покрай него. Да и аз съм продал доста неща, но никога не съм си бъмпвал обявите всеки ден или всяка седмица според различните правила във времето, защото не виждам никакво значение дали обявата ми е 1-ва или 10-та. Но някои другари ползват бутането на обявите като маркетингов способ, да са непрекъснато пред очите на хората, че нито има добавени нови неща, или пък са намалени цените, няма значение.
Не бързай да се дистанцираш толкова от нас, утре и на теб може да се наложи да разпродаваш "влакчета", дали обаче ще си отвориш собствен интернет магазин? 
Ако този раздел беше даден на някой, който има истинско желание да го администрира нямаше изобщо да водим този спор. 
Изобщо не искам да се дистанцирам, най-вероятно съвсем скоро отново ще опра до продаване на нещо. Честно казано на новото място ще ми бъде много по-приятно да си пусна обявата, защото смятам че дава много по-добра възможност за адекватно представяне на продаваното.
Ако продавах толкова много неща, като Адри и Жори, едва ли бих си отворил интернет магазин, но много сериозно бих се замислил да си направя една сравнително проста интеренет страничка, на която да представя по най-добрия начин това което предлагам, със съответните цени и т.н. След което да пусна линк към нея във форума.
Кольо, не скачай с този номер. Ти хубаво ще вземеш парите, ама ще е същата боза като в момента (създадена с комерсиална цел).
Не бой се. Да ти пусна интернет магазин, сравнено с това което правя по-принцип е като да накараш съдов хирург, да оперира апендикси. Въпреки това ако ти взема парите, може да си сигурен, че ще направя всичко възможно да останеш доволен