Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Неделна разходка из Бургаските солници
TheJackal:
Сега видях подробни снимки на тези вагони, които са за атракциона в парк "Атанасовско езеро".
TheJackal:
Ето нещо по темата за солниците от преди години:
http://www.youtube.com/watch?v=HgiqbDdrvC8
Една снимка от линията Бургас - Поморие, мястото е на гърба на стадион "Нефтохимик":
TheJackal:
И така, както Ви обещах приятели днес сутринта се качих на колелото и се разходих до солниците. направих снимки на локомотивите. Оказа се, че са пет на брой и всичките са в движение! Запознах се и с главния инженер на солниците, казва се Петко Кичев и за голямо мое учудване е председател на клуба в Бургас по задвижени модели. Клубът им се помещава в комплекс "Изгрев", събират се всеки вторник след 18.00 часа. Помещението е общинско, не плашат наем, защото са заедно с клуба на парапланеристите и стендовите моделисти. Помещението е 150 кв.м. По думите на г-н. Кичев, общината щяла да ги гони. Имаме бургаската група специаялна покана да ги посетим и даже да си наредим влаковете! Г-н. Кичев е първият, който още като студент е направил експериментален проект за теснолинейните вагони, в последствие са били произведени по негови чертежи и сега всички сме ги виждали. Обеща да предостави и чертежите на вагоните и да ги пусна тук във форума. Споменах му от дума на дума за книгата, която Сдружение "ЖП Моделисти" би трябвало вече да пуснат на пазара, засмя се и поклати глава.........., не коментирам!
Това за сега от мен. Ето и снимков материал от днес сутринта.
Вагоните:
Ето и самият локомотив, как изглежда:
А, това е локомотив, с експлотационен номер: 4, той ще кара и влакчето за атракционите. Машиниста е на 60 години, голям мераклия и си го гледа като собствено дете. Започнал е да работи на солниците когато е бил на 16 години и так до ден днешен. Сам си го ремонтира, частите сами си ги набавят - правят, харчи около 55 - 60 литра нафта на ден. Ползват чешмяна вода вместо антифриз - пари нямало. Само спомена, че подобни локомотиви се ползват и в мина "Черно море", но там никой няма да ме пусне да снимам за съжаление.
Това от мен за сега! :yes:
Adrian:
:hi: супер ! Все едно си там...
emilchaushev:
Чакале, ако следващата събота 30.06 има атракцион имаш 4 човека от мен.. В този ден ще се връщам от Приморско, а и на Слънчев бряг ще има концентрация на моделисти
Колко е дълго трасето? Замисля ли се сериозен атракцион или е просто идея?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия