Любо , чувствам ,че разочарованието ти е огромно и отдавна 'не живееш' в тази смотана страна .
Което ужасно ме учудва . Ми заминавай бе , какво се мъчиш ?? Какво само очаквате някой да направи нещо за вас - вземете направете нещо вие ?! Много се дразня като вземете да плюете и да серете България. Тоя ви е крив , оня ви е виновен ... няма угодия на такива като вас . Бил съм на 3 континента , работил съм в 7 държави - какво си мислите , че проблематиката им е различна и че там е Раят - е*ати наивниците !
Адри, сори ама нищо не си разбрал. Не искам никой да се грижи за мене, аз съм голямо момче и слава на Бога се оправям някак си. Но искам данъците ми да не отиват само за заплати на дебелогъзи чиновници и комисионни, ами и да получавам това което е длъжна да ми осигури общината примерно, т.е. средата на живот и работа!
Питаш защо не емигрирам ли? Ами налага се да се грижа за двама възрастни родители и едно дете(пубертет), + бабата(на 250км от Пловдив) на съпругата ми, която пък почина от рак преди две години, + тъста и тъщата, които вече няма на кой да разчитат.
Моето време за емиграция си замина отдавна, сега съм вързан не с котва, ами направо съм бетониран тук. А това което най-вече пропускаш е, че аз не бих искал да отивам другаде, а искам тук да стане както е там. И съм сигурен че може да стане, ако има желание. Искам спокойствие, искам вело алеи на всякъде(за мене това е основно транспортно средство), искам да няма кал около мене и в града, искам като отида в община, полиция, съд или която и да е държавна администрация да не ме подхвърлят от гише на гише с години, и за едно строително разрешение да чакам 6г - време достатъчно на болната ми съпруга да не доживее до толкова мечтаната къща. И накрая, но не последно място, бих искал усмихнати, а не навъсени и изнервени хора. Ширещата се мизерия и несправедливост няма как да направи хората щастливи тука. Мисля си, че искам все нормални неща, но явно само така си мисля. Типчно за наивник нали?

Но с тоя български манталитет дето ме заобикаля, който включително и ти проявяваш с горното си мнение, няма как да стане! Поне не в тоя живот!